Trekant i fire dager i Jotunheimens forgår (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
26. august kl. 12:00
Til dato
29. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hytte, Hyttetur, Fjelltur, Fellesturkatalog
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13043

Skal du ut på din første hytte til hytte-tur er dette en fin start. Turen går i småkupert og mykt seterterreng som er mer lettgått enn andre fjellområder, og det er forholdsvis kort avstand mellom hyttene. Vi går en trekant fra Liomseter til Haldorbu til Storkvolvbua og tilbake til Liomseter.

Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta Liomseter midtpunktet i Langsua. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Liomseter- Haldorbu (selvbetjent), 920 moh,  ca 15 km/4-5 timer

Vi møtes kl 12.00 på Liomseter (du er velkommen å reise opp noen dager før, Liomseter åpner sine døra fra fredag). Fra Liomseter går stien i grensa mellom trær og snaufjell, til Haldorbu (selvbetjent). Vel fremme på Haldorbu fordeler vi arbeidsoppgaver og finner oss en koselig sengeplass. 

Blir det joikakaker til middag mon tro? Uansett vil dere bli gode og mette.

Dag 2 Haldorbu - Storkvelvbu (selvbetjent), 1.196 moh,  ca 12 km/4-5 timer
En kaffestund før frokost har man tid til på denne dagen. Deretter kommer utvask før vi gjør oss klar for en ny turdag. Langsua er et åpent område med vid utsikt, og hyttene ligger ofte nydelig til. Det gjør også Storkvelvbu. Om kvelden ser vi på morgendagens ruta, her finns det flere muligheter. 

Dag 3 Storkvelvbu-Liomseter, 915 moh,  ca 15 km/5 timer
Fra Storkvelvbu følger vi deler av Jotunheimstien rettning Liomseter. Vi starter over tregensa og kommer inn i skogsområde ved Liomseter. På Liomseter for vi en velfortjent dusj og en 3-retters middag. Vertskapet lager så og si all mat fra bunnen og de forsøker å bruke lokale råvarer så ofte som mulig. 

Dag 4 Turslutt Liomseter,920 moh
Vi tar en rolig frokost og tar farvel med gjengen kl 10:00. Men du er velkommen å ta deg en kort dagstur på egen hånd hvis det frister. 
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3.350,- fra /til Liomseter
kr. 2.516,- fra/til Liomseter 12-15 år (husk å huke av ungdsomsrabatt ved bestillingen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10 (og 2 turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Storhøliseter
Haldorbu
Liomseter

 

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Anbefalt: Tog fra Oslo S til Lillehammer stasjon. Taxi eller buss til Liomseter

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Liomseter. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Gausdal Vestfjell 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Trekant i fire dager i Jotunheimens forgår (18-30 år)

Skal du ut på din første hytte til hytte-tur er dette en fin start. Turen går i småkupert og mykt seterterreng som er mer lettgått enn andre fjellområder, og det ...

Kontaktinformasjon: