Med Gjende som turfølge 55+

Fellestur

Fra dato
2. august 2021 kl. 17:00
Til dato
6. august 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Historiskevandrerruter, Turkatalog2021_Seniortur, Historisketurer, Turkatalog2021_Historisktur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendebu , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13059
Dette arrangementet er over!

Innsjøen Gjende ligger som et knallgrønt hav i Jotunheimen. Gjende er verdenskjent på grunn av Besseggen som gås av titusenvis av turister hvert år.

På denne turen vil turlederne ta dere med på de mest fantastiske turer du finner rundt Gjende - uten å gå Besseggen. Joda, vi kommer opp på Besseggen, men via "bakveien", og ikke den tradisjonelle turen. Kontrastene er store langs Gjende og dere vil oppleve at Jotunheimen ikke bare er stein og fjelltopper, men en oase av planter og frodige daler, rikt dyreliv og masse rennende bekker og vann. Langs Gjendes bredd ligger det tre, betjente hytter. Vi besøker dem alle!

Gjendebu feirer 150 år i 2021!

Du som er 55+: Velkommen til Jotunheimens øyensten - Gjende.

PROGRAM sommerfjellet

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim 990 moh.
Deltakere og turledere møter på Gjendesheim innen kl.17.00. 
Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Dag 2 Knutshø 1.517 moh, ca 5 timer
Etter frokost pakker vi sekkene og kjører 10 min til Vargebakken. Der starter dagens turopplevelse.

Knutshø er Besseggens lillebror og en nydelig og spektakulær opplevelse. Alle som går Knutshø første gang blir svært overrasket over hvor morsom og flott tur dette er. Her trives ørnen like mye som turfolket. Og utsikten ut mot Gjende er super.

Et iskaldt bad gjør underverker etter tur, så Gjende er ledig når dere kommer tilbake til Gjendsheim.

Middagen står klar etter badet og dere kan nyte kvelden og glede dere til neste dag.

Dag 3 Gjendesheim via Jostigen til Memurubu 990 moh, ca 13 km/5-6 timer
Jo-stigen er en artig, bratt og historisk tur. Med trygge turledere skal dere få en tur dere ikke glemmer. Turen starter med å gå noen kilometer langs Gjende, forbi idylliske Lagunen. Deretter stiger dere rett til værs og ender ca 1/3 opp på Besseggen, ca 1.500 moh. Heldige er vi som skal ned Besseggen og fortsette videre i variert terreng før vi starter nedstigningen til Memurubu Turisthytte. Memurubu ligger nydelig til - halveis mellom Gjendesheim og Gjendebu. Her er det godt å sitte ute en sommerkveld og se utover Gjende.

Dag 4 Memurubu via Bukkelegeret til Gjendebu 986 moh, ca 11 km/5 timer
Dagens tur er uslåelig! Etter en god oppstigning kommer vi opp på et platå du ikke ønsker deg ned fra. Med Gjendealpene på den ene siden og de andre 2000-meter-toppene på andre siden, blir det en magisk vandring. Og som om ikke det er nok - plutselig skjer det en endring i terrenget. Vi ser Gjende igjen langt dere nede.  Bukkelegeret ligger under dere! Deltakerne må tåle litt luft under vingene, men stien er T-merket og gås av tusenvis av fjellvandrere hvert år, så det går nok helt sikkert bra. 

Gjendebu er en perle i Jotunheimen. Ikke sov bort sommernatta her!

Siste middag og kveld med turgjengen.

Dag 5 Gjendetunga, ca 3 timer t/r
Det som er fint med Gjende sommerstid, at det går rutebåt hver dag, flere ganger daglig. Det betyr at vi rekker enda en fin tur før vi tar avskjed. Vi tar sikte på å ta båten fra Gjendebu kl.16.35. Deltakerne bestiller selv sine båtbilletter i forkant av hjemreisen.

Muligheter for å sende bagasje med båten mellom hyttene.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 5.899,- fra Gjendesheim/til Gjendebu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Båttur Gjendebu-Gjendesheim og bagasjetransport må bestilles og betales av hver enkelt.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. 

Les mer om hyttene her:
Gjendesheim
Memurubu
Gjendebu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo via Fagernes til Gjendesheim, daglige avganger.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Fagernes og over Valdresflya. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Med Gjende som turfølge 55+

Innsjøen Gjende ligger som et knallgrønt hav i Jotunheimen. Gjende er verdenskjent på grunn av Besseggen som gås av titusenvis av turister hvert år. På denne turen vil turlederne ta ...

Kontaktinformasjon: