Gullrekka på vestvidda - Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
26. juli kl. 12:00
Til dato
30. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Litlos , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13024
Dette arrangementet er over!

Står du på Sandhaug er du så å si midt på Hardangervidda. Å bevege seg videre fra hytte til hytte vestover er en naturopplevelse av de sjeldne. Her får du virkelig oppleve overgangen fra fjell til fjord på sitt vakreste.*Så legger vi turen om Trolltunga siste dagen, på vei ned fra fjellet, før noen andre har rukket å komme seg opp.

Dagsetappene er lange, men det er sommerdagene også, så start allerede nå turtrening med sekk på ryggen, så kommer du i form til denne turen.

Se fram til nydelig dager på vestvidda.

Program:

Dag 1 Tinnhølen-Sandhaug, 14,5 km/4-5 timer
Oppmøte på Geilo stasjon kl. 12.00.  Vi reiser videre med ekstrabuss til Tinnhølen,ankomst ca kl 13.00. Der starter dagens fottur. I nydelig og lettgått terreng bruker vi tiden inn til Sandhaug. Det er en fryd å gå på Hardangervidda, og her får du virkelig følelsen av å være midt på vidda fra første steg. Vel framme står vårt nye vertskap og tar oss i mot. 

Romfordeling gjøres av turleder før vi setter oss til bords og spiser en god middag. En samling i peisstua er en fin anledning til å bli bedre kjent med hverandre og med resten av turen.

Dag 2: Sandhaug - Litlos 1.206 moh, ca 24 km/8 timer 
Etter en real vidda-frokost pakker vi sekkene og tar den lange og fantastisk flotte turen over til Litlos. Vi begynner etterhvert å ane vestviddas ville formasjoner, og med Hårteigen som en majestetisk veiviser kommer vi fram til nydelig plasserte Litlos turisthytte. 
Igjen kan vi nyte mat servert i spisestua og en kveld på en trivelig plass, to dagsetapper unna nærmeste bilvei.
Kanskje får vi solnedgangstimen på tunet.

Dag 3: Opphold Litlos
Vi bruker god tid på frokosten i dag, vel vitende om at vi får et ekstra døgn på Litlos.  Kanskje dagens tur går til Kvenna - det populære vassdraget fiskerne trives ved.

Dag 4: Litlos - Tyssevassbu (selvbetjent) 1.331 moh , ca 20 km/7 timer
Idag vandrer vi videre vestover i et spennende og variert landskap. Og nå er det selvbetjeningshytta Tyssevassbu som er målet. Dagens middag lages av deltakerne selv. Kanskje et realt festmåltid siste kveld med turgjengen.

Dag 5: Tyssevassbu - Trolltunga - Skjeggedal, ca 20 km/7-8 timer
En tidlig frokost og utvask tar vi sikte på denne dagen, for nå skal vi besøke selveste Trolltunga. Vi følger stien under kraftlinja ned til Trolltunga, og kanskje er vi de første besøkende på dette verdenskjente ikonet denne dagen. Videre følger vi T-merket sti til Skjeggedal. Et flott utsyn hele veien ned mot Ringedalsvatnet og vestover.
Vel nede i Skjeggedal står ekstrabuss og venter på oss. Den frakter oss tilbake til Geilo stasjon. Antatt ankomst Geilo stasjon ca kl. 18.50.

Med forbehold om endring i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 6.700,- av/på Geilo
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  ekstrabusser, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose på samtlige hytter. Sovepose kan gjerne benyttes i sengene på selvbetjeningshyttene.

Les mer om hyttene her:
Sandhaug
Litlos
Tyssevassbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Ta også med deg nødvendig spesialtkost til selvbetjeningshyttene. Vi kan ikke garantere at det er mat til allergikere.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise:
Dag 1: Tog 08.25 fra Oslo S. Ankomst Geilo kl 11.52
Dag 5: Tog fra Geilo kl 18.58

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:

Til Geilo.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Finse og Eidfjord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i 

"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Gullrekka på vestvidda - Hardangervidda

Står du på Sandhaug er du så å si midt på Hardangervidda. Å bevege seg videre fra hytte til hytte vestover er en naturopplevelse av de sjeldne. Her får du ...

Kontaktinformasjon: