Bjørnhollia - Rondanes oase

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 12:15
Til dato
4. juli
Alternative datoer

9. til 12. august 2021
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
13022
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Velkommen til fire, deilige dager på Bjørnollia - oasen i Rondane.

Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur,  står Bjørnhollia Turisthyttaog venter på fjellturistene. Bjørnhollia er plassert i en oase av mektig natur i villreinens rike. Med spennende canyon, høye topper og masse vann og elver, er turmulighetene mange.

Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, da det bl.a. har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Her kan sommerkveldene fint tilbringes sammen med dine turvenner.

PROGRAM

Dag 1: Straumbu-Bjørnhollia, ca 6 km/2 timer
Deltakere og turledere møter på parkeringsplassen ved Straumbu kl. 12.15 og går samlet inn til Bjørnhollia.
En nydelig tur opp gjennom furuskog og åpne rabber over til hytta. Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål
Rondane byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Vår anbefaling er en rundtur inn i Villmanndalen, en canyon som er vel verdt besøket. Så er det vel ingen daler som slår Langglupdalen i skjønnhet!! En lunsj ved elvebredden blir limt fast på netthinnen. Kvelden på tunet på Bjørnhollia gir ro og en atmosfære som må oppleves.

Hver dag starter med en god forkost og avsluttes med tre-retters middag medfølgende sosialt samvær ute eller inne i peisestua.

Dag 4: Bjørnhollia-Straumbu, ca 6 km/2 timer.
Etter en deilig frokost, tar vi turen ned til Straumbu igjen, og det er store muligheter for at vi velger en annen sti enn den vi kom. Det er et klokt valg, isåfall. Avreise fra Straumbu skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 4.700,- fra/til Straumbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose/sengetøy. Om ønsker kan sengetøy bestilles og betales direkte på hytta.

Les mer om hytta her: Bjørnhollia

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Ringebu. Lokalbuss kl. 11.05 fra Ringebu. Ankomst Straumbu kl12.15.
Lokalbuss fra Straumbu kl 15.30 til Ringebu.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Ringebu. Kjør over Venabygdsfjellet og etter hvert langs Atnsjøen til Straumbu. Parkering på stor tilrettelagt p-plass

Kart og ruteinformasjon 
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

 

Bjørnhollia - Rondanes oase

Velkommen til fire, deilige dager på Bjørnollia - oasen i Rondane. Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur,  står Bjørnhollia Turisthyttaog venter på fjellturistene. Bjørnhollia er plassert ...

Kontaktinformasjon: