Avlyst Skidager i vidunderlige Iungsdalen - Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
18. mars kl. 14:00
Til dato
21. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13020
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Skarvheimen er og blir et ski-eldorado for fjellskientusiaster. Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter. 

Iungsdalshytta ligger perfekt til med utsikt utover Iungsdalsvatnet og innover Iungsdalen og Fødalen. En fantastisk plass å bo, og en fantastisk plass å ta dagsturer i alle retninger.

Våre trivelige og trygge turledere sørger for at alle får gode turopplevelser.

Velkommen på tur til Iungsdalshytta og skieldoradoet mitt i Skarvheimen.

Her kan vi gi deg snøgaranti!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte og beltebil til Iungsdalshytta, ca 22 km med beltebil.

Oppmøte er på Myrland kl. 14.00. Derfra blir det beltebiltransport inn til hytta.

Vi samles i stua for presentasjon og informasjon om de neste dagene. 

Dag 2: Mot Vest
Vi nyter en god frokost og pakker sekkene klare til dagens tur.

Kvista-ruta mot Kongshelleren (selvbetjeningshytte) er en variert og flott skitur. Vi sikter oss ikke på å gå fram til Kongshelleren, men å gå en akkurat passe tur til eller rundt Bolhovd.

Etter dagens tur kan vi glede oss til deilig middag og en god kveld i peisstua.

Dag 3. Mot Nord
Vi følger kvistet rute opp Mjolgedalen. En jevn og fin oppstigning mot høyeste punkt på ruta ca 1.540 moh, gir oss forhåpentligvis en nydelig nedkjøring i samme rute, og med mulighet for en avstikker/rundtur tilbake til Iungsdalshytta.

Dag 4. Iungsdalshytta-Myrland, ca 22 km/6-7 timer
Etter en god frokost pakker vi oss ut av hytta. Vi lar beltebilen hvile, og tar oss ut på egenhånd. I godt kvistet rute,  kommer vi oss trygt ned til Myrland.

Ankomst Myrland innen kl. 15.00

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 5.099,- fra/til Myrland
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl sengetøy og håndkle,  beltebil dag 1, turledere,  alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert.

Les mer om hytta herIungsdalsshytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Man kommer seg ikke helt fram til oppmøtested med offtenlig transport, dessverre. Det går tog til Ål, men derfra er man avhengig av drosje.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Hallingdal til Hol. Ta av vestover til Myrland. Parkering der.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med eget munnbind og hånddesinfiseringsmiddel. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Skidager i vidunderlige Iungsdalen - Skarvheimen

Skarvheimen er og blir et ski-eldorado for fjellskientusiaster. Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter.  Iungsdalshytta ligger perfekt til med utsikt utover Iungsdalsvatnet og ...

Kontaktinformasjon: