Skidager på Gjendesheim (15-17 år)

Fellestur

Fra dato
28. mars kl. 13:15
Til dato
31. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13017
Dette arrangementet er over!

Jotunheimens mangfold og variert terreng er ideelt for skiturer!

På denne turen vil du hele veien nyte utsikten mot flere av fjellområdets høyeste og flotteste tinder. Vi tar dagsturer etter vær og snøforhold og Jotunheimens majestetiske fjelltopper viser oss veien. 

Velkommen til en fantastisk påske opplevelse i Jotunheimen.

 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim, 989 moh

Vi møtes kl 11.30 på Otta stasjon. Herfra tar vi ekstrabuss til Gjendesheim med ankomst kl 13:00. Etter ankomst finner vi oss tillrette på Gjendesheim og gjør oss klar for en kort ettermiddagstur. Vel tilbake fra turen blir det middag og deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.
Husk å bestille din togbillett i god tid, det er påske!

Dag 2 og 3: Dagsturer i område, mellom 15-20 km
Fordelen med å bo fast på en hytte, er at man kan ta seg god tid til frokost. Skituren planlegger vi i felleskap kvelden før, vi tar hensyn til vær, snøforhold og gruppas skiferdiheter. Kanskje vi tar oss en tur opp mot Skautflya, langs kvistet rute. Vi graver oss en fin lunsjplass.

Og vi behøver ikke forhaste oss med hjemturen. Middagen skal vi nok rekke uansett.

Dag 4: Kort skitur og hjemmereise
Vi har god tid og kan spise en sent frokost. Ekstrabussen til Otta henter oss kl 09:30 ved Gjendesheim. 
Husk å bestillt din togbilett fra Otta til Oslo S med avgang kl 11.30, det er påske.

 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr.3797,- fra/til Otta (husk å huke av ungdomsrabatt når du bestiller)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting i sovesal (inkl dusj), ekstrabuss fra og til Otta, turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på sovesal inkl sengetøy.

Les mer om hytta her: Gjendesheim og ren turglede

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Tog til Otta med avgang fra Oslo kl 08:02 og ved avreisedagen tog fra Otta kl 11:30 med ankomst i Oslo S kl 15:03.
Husk å bestille billetter i god tid, det er påske!
 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen. Hvis det blir uværs-stengt på Valdresflya, må deltakerne sørge for en plan B mtp reisevei. 

Med egen bil fra Oslo:
Foreldre kan kjøre bil til Otta. Parkering på Otta stasjon. Evt. helt til Gjendesheim

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne bor sammen på 4-6-sengsrom.

Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Skidager på Gjendesheim (15-17 år)

Jotunheimens mangfold og variert terreng er ideelt for skiturer! På denne turen vil du hele veien nyte utsikten mot flere av fjellområdets høyeste og flotteste tinder. Vi tar dagsturer etter vær ...

Kontaktinformasjon: