Avlyst På ski gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Fellestur

Fra dato
22. mars kl. 11:45
Til dato
25. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vinter, Ski, Hytte-Til-Hytte, Hyttetur, Fjelltur, Fellesturkatalog, Turkatalog2021-Hyttetilhytte
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12997
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Langsua er innbydene alle årstider, og vinteren er intet unntak. På denne turen kan du senke skuldrene og ta imot frisk luft, ren snø, godt turfølge, solide turledere, kvistede ruter og trivelige hytter. 

De to første nettene bor vi på selvbetjeningshytter. Her fyrer vi opp i peisen og lager akkurat den maten vi selv velger fra proviantlageret. Gulroten er å få siste natt på Liomseter - DNT Oslo og Omegns flaggskip i Jotunheimens forgård.

En førpåsketur fra hytte-til-hytte gjør godt for kropp og hode - så bli med!

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Lillehammer stasjon. Skitur Finnbøle-Storhøliseter, 967 moh,  ca 7 km/2 timer

Vi møtes kl 11.45 på Lillehammer skysstasjon. Ekstrabuss kl. 12.00 til Finnbøle. Fra Finnbøle tar vi på oss sekk og fjellski og begynner å gå inn til Storhøliseter. Setra ligger nydelig til i en åpen dal. Er vi heldige får vi fin solnedgang ved middagstid.

Blir det joikakaker til middag mon tro? Uansett vil dere bli gode og mette.

Dag 2 Storhøliseter-Storkvelvbu, 1.196 moh,  ca 14 km/5 timer
En kaffestund før frokost har man tid til på denne dagen. Deretter kommer utvask før vi igjen spenner på oss skiene og går mot den mest populære selvbetjeningshytta i Langsua, Storkvelvbu. Langsua er et åpent område med vid utsikt, og hyttene ligger ofte nydelig til. Det gjør også Storkvelvbu. Nyt skituren sørover mot neste turmål. Kanskje vi får stjernehimmel og nordlys denne kvelden.

Dag 3 Storkvelvbu-Liomseter, 915 moh,  ca 15 km/5 timer
Normalt er dagens strekning en lett og fin tur. Vi vet jo ikke hva slags føre vi får, men vi vet vi får lett terreng i nedoverhellende retning. Vi tar oss tid til å grave en god lunsjbenk underveis på turen,  og er vi heldige får vi kanskje spist matpakka med sol på nesa. Gled dere til en fantastisk skitur, men gled dere også litt til å komme fram til koselige Liomseter, der stua er varm, dusjen er varm og middagen likeså. 

Dag 4 Liomseter-Synstgardsetra,ca 920 moh,  ca 14 km/4-5 timerhjemreise.
Vi tar en rolig frokost før vi begir oss på ski ut til Synstgardsetra. Terrenget vi går gjennom er preget av åpen bjørkeskog og myrer. En lett og finfin tur. På Synstgardsetra står bussen og venter på oss. Den tar oss direkte til Lillehammer stasjon.

Vi tar farvel med gjengen ca kl. 17.00 på Lillehammer.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.600,- fra /til Lillehammer
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget sengetøy/lakenpose), ekstrabusser,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Storhøliseter
Storkvelvbu
Liomseter

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Anbefalt: Tog fra Oslo S kl 9.34 til Lillehammer stasjon. Ankomst ca 11.38

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Lillehammer. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Gausdal Vestfjell 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan benyttes i sengene på selvbetjeningshyttene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

På ski gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Langsua er innbydene alle årstider, og vinteren er intet unntak. På denne turen kan du senke skuldrene og ta imot frisk luft, ren snø, godt turfølge, solide turledere, kvistede ruter ...

Kontaktinformasjon: