Avlyst Vakre skidager på Fondsbu - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
15. april kl. 13:00
Til dato
18. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vinter, Ski, Hyttetur, Fjelltur, Fellesturkatalog, Turkatalog2021-Basetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12999
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Dette er turen for dere som lengter til fjells, og som ønsker å gå kortere turer i trygge omgivelser. Med solide og trivelige turledere, og fast base på Fondsbu, er det alle muligheter for å få fire flotte dager i fjellet ved Bygdins vest-side.

Vi tar hyggelige, korte dagsturer, og legger opp til å være hele dagen ute. Matpakke og termos blir godt å spise i en levegg vi finner eller graver underveis på turen.

På Fondsbu er det godt å bo, og dere kan se fram til gode dager med deilig mat og varme i stua.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Tyin - Fondsbu 1.061 moh

Vi møtes kl 13.00 på Tyin. Herfra blir dere transport helt inn til Fondsbu i beltebil (avreise kl 13.30), ca 21 km. Vel framme blir det romfordeling og middag. Deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2 Sløtafjellrunden m/avstikker, 6 km (uten avstikker)/ute hele dagen
Etter en solid frokost, med nistepakkesmøring og påfyll av varm drikke på termos, følger vi kvisteruta nordvest-over og oppover.  Sløtafjellrunden er en fin tur med mulighet for flere avstikkere om vi ønsker det. Et praktfult fjellområde ligger vest for oss, med mektige tinder å skue opp på.

Tilbake fra tur, kan vi glede oss til middag og en trivelig kveld i stua.

Dag 3 Utsikten 1.491 moh, ca 6 km t/r, med mulighet for å forlenge turen.
Det er så godt å ha god tid til frokost når man bor på Fondsbu, og vi tar oss tid til å nyte maten og å smøre niste til dagens tur.

Vi velger å følge i kvistet rute østover. I godt vær og gode forhold er det en fin og grei tur å gå opp til Utsikten. Det er en svært populær topp for barn og voksne, så det er bare å se fram til utsikten!

I lunsjpausen graver vi oss en god benk i le, og nyter dagens medbrakte matpakke og drikke. 

Dag 5 Fondsbu - Tyin, beltebil

Vi tar en rolig frokost før vi tar beltebil ut til Tyin.  De som ønsker kan bli med turlederne på ski, ca 21 km/5-6 timer. Skituren går over vannet hvis forholdene er gode til det, evt. langs veien i beltebilens spor. Å gå langs eller over Tyin er en drøy tur,  men aller mest er det vakkert. Det er som å være på en åpen vidde der vi fort kan få kjent på kreftene vinden kan utsette oss for. 

Vi tar farvel med beltebil-gjengen etter frokost, og med resten av gruppa ca kl. 16 på Tyin.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 5.599,- fra/til Tyin
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl sengetøy, beltebil t/r,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde blå, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er inkludert).

Les mer om hytta her:
Fondsbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Buss fra Oslo bussterminal kl 8.30 til Tyin (via Fagernes) - ankomst 13.15

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes til Tyin. Parkeringsplass på Tyin.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Vakre skidager på Fondsbu - Jotunheimen

Dette er turen for dere som lengter til fjells, og som ønsker å gå kortere turer i trygge omgivelser. Med solide og trivelige turledere, og fast base på Fondsbu, er ...

Kontaktinformasjon: