Avlyst Toppturer og after-ski i Jotunheimen - Gjendesheim

Fellestur

Fra dato
8. april kl. 17:00
Til dato
11. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur, Turkatalog_Vintertur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13002
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Jotunheimen er alt fra toppskiløpernes til hytte-til-hytte-vandrernes lekegrind. Gjendesheim er et supert utgangspunkt for våre herlige toppturer disse dagene. På fjellski tar vi morsomme avstikkere for å kjenne på snøforholdene og for å få fine nedkjøringer, som selvsagt er en del av skimoroa på denne turen.

Her har dere mulighet til å få flotte skiturer i høyden, med noe fokus på å vurdere snø- og skredforhold sammen med erfarne vinterturledere. Turene er målet, og turlederne vil underveis dele sine inntrykk av snøforhold og veivalg. Kanskje det frister til å lære mer? Dette er ikke et kurs, men en anledning til å bli litt mer nysgjerrig på hvor det er trygt/utrygt å gå på ski.

Deltakerne må være i god form, beherske sitt eget fjellski-utstyr og vant til å ferdes i fjellet med sekk.

Siste kveld blir det after ski på "Flye 1389".

Velkommen på tur i Jotunheimen med turisthytta Gjendesheim som base.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Gjendesheim

Vi møtes på Gjendesheim innen kl 17.00. Det blir romfordeling, og samling i stua for presentasjon. 

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene.

Dag 2. Besshø 2.258 moh, ca 26 km t/r
Vi starter friskt på disse dagene og tar en tidlig frokost for å få mest mulig ut av denne dagen.
Besshø er den store, sterke, runde toppen som er lett synlig fra mange hold. Det er en lang tur opp, men det er verdt alt slit. For en utsikt hele turen gir oss! Fra toppen ser vi ned på Besseggen og ellers alle topper og tinder i Jotunheimen. Så satser vi på gode snøforhold slik at nedkjøringen blir ren glede.

Vi er ute hele dagen, vel vitende om at maten står klar når kvelden kommer sigende.

Dag 3. Rasletind 2.105 moh og after ski på Flye 1389
Idag transporteres vi opp til "Flye 1389" for så å gå turen opp til den populære skitoppen Rasletind. Vi smører en god matpakke til frokost og ser fram til en super tur med start på 1.389 moh. Vel nede igjen blir det after ski på kafèen på "Flye 1389", med fingermat og drikke til. Deretter blir vi fraktet tilbake til Gjendesheim for dusj og en siste middag og kveld med gjengen.

Dag 4: Sikkilsdalshø 1.778 moh
Etter en tidlig frokost, får vi en skitur opp til Sikkilsdalshø, toppen du får panoramautsikt til Jotunheimen mot vest og roligere fjell mot øst. Har vi snøforholdene og været med oss i dag, kan opp- og nedkjøringen bli en myk og leken opplevelse.
Vi avslutter på Gjendesheim kl. 15  

Med forbehold om endring i programmet! Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 5.300,- fra/til Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl. sengetøy og håndkle,  transport t/rFlye 1.389 inkl afterski, turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert i pakka

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Valdresekspressen (buss) via Fagernes til Gjendesheim. Avreise fra Oslo 13.05. 

Sjekk rutetider og bestill billetter via nor-way.no 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen. Hvis det blir uværs-stengt på Valdresflya, må deltakerne sørge for en plan B mtp reisevei. 

Med egen bil fra Oslo:
Du kan kjøre bil til Otta. Parkering på Otta stasjon. Evt. helt til Gjendesheim

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Toppturer og after-ski i Jotunheimen - Gjendesheim

Jotunheimen er alt fra toppskiløpernes til hytte-til-hytte-vandrernes lekegrind. Gjendesheim er et supert utgangspunkt for våre herlige toppturer disse dagene. På fjellski tar vi morsomme avstikkere for å kjenne på snøforholdene og for ...

Kontaktinformasjon: