Seniortur langs Flyktningeruta

Fellestur

Dato
29. oktober kl. 10:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Flyktningeruta
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

I år er det 75 år siden slutten på 2. verdenskrig i Norge, og i den anledning inviterer vi til en tur langs Flyktningeruta. Turen blir en liten del av den 120 km lange ruta som folk fulgte da de flyktet fra Norge til Sverige i 1940-1945. Rundt 50 000 nordmenn flyktet flyktet til Sverige i løpet av krigen. I dag er ruta merket som vandrerute og hele turen tar 5 dager å gå.

Turen starter på Skullerudstua, hvor Flyktningeruta starter. På denne turen er vi så heldige å ha med oss en guide fra Foreningen Flyktningeruta, som kommer til å fortelle om historien underveis på turen. Fra Skullerudstua går turen inn i Østmarka, på stier der det er delvis kupert, til Østmarkskapellet og Milorghula. Turen dit er på ca. 4 km. I Milorghula finnes restene av containere og annet som har blitt liggende på stedet, skjult under steinene. Derfra går turen på grusvei til Grønmo og Mortensrud, der man kan ta T-banen. Alternativt kan man gå tilbake til Skullerud, og det blir en rundtur.

Her kan du se beskrivelse av hele Flyktningeruta. 

Turen fra Skullerudstua til Milorghula, Grønmo og Mortensrud er på ca. 10 km.

Ta med mat, drikke og sitteplate. Matpausen tar vi underveis. 

NB: PÅMELDING! Du melder deg på ved å klikke på den røde "Meld deg på"-knappen og fylle inn påmeldingsskjemaet. Det er maks 20 deltakere på denne turen. Hvis du ikke har meldt deg på, vil du kunne bli avvist. Dette er av hensyn til smittevern.

Oppmøte: Skullerudstua kl. 10.00 
Turslutt: Mortensrud T-banestasjon
Turledere: Erik Hernes og Sigrid Bellamy

Transport: T-banen til Skullerud. Derfra er det ca. 500 m å gå til Skullerudstua.
Etter turen er det muligheter for å ta T-banen fra Mortensrud via Skullerud. Sjekk https://ruter.no/ for rutetider.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ 

Velkommen med på tur!

Seniortur langs Flyktningeruta

I år er det 75 år siden slutten på 2. verdenskrig i Norge, og i den anledning inviterer vi til en tur langs Flyktningeruta. Turen blir en liten del av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erik Hernes
  • Sigrid Bellamy