Avlyst Gjennom Breheimen

Fellestur

Fra dato
27. mars kl. 14:00
Til dato
31. mars
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Fellesturkatalog, Turkatalog2021-Hyttetilhytte, Turkatalog2021_Topptur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
13003
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

"Gjennom Breheimen" er en liten ekspedisjon i høyfjellet. Og for en tur! Er du i god skiform og vant til å bære sekk i spennende fjellterreng, er du velkommen til å bli med på denne rå-fine turen.

Det hele starter med en "sightseeing" opp Bøverdalen før vi spenner på oss skiene og går opp til Sognefjellet. Og der venter resten av ski-eventyret.

 

PROGRAM

Dag 1  Bøvertunsvatnet 938 moh - Krossbu 1.267 moh,  10 km/3 timer

Ekstrabuss fra Lom kl 13 til Bøvertunsvatnet. Skitur til Krossbu. På denne tiden av året er det usikkert hvor langt vi kommer oss med buss/bil (brøytet/utbrøytet vei), derfor tar vi utgangspunkt i bom ved Bøvertunsvatnet. Fra bommen er det ca 10 km på ski opp til Krossbu.

Etter middag benytter vi kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om resten av turen og gjennomgang av utstyr.

Dag 2  Krossbu-Nørdstedalseter  ca 22 km/7 timer
Etter frokost gjør vi oss klare for en lang og flott tur innover i Breheimen. De første to kilometrene fører oss fram til Sognefjellshytta. Et fantastisk skue mot Smørstabbreen og opp til Fannaråkhytta viser seg herfra når været vil det slik. Så er det bare å nyte resten av turen i kvistet trasè helt fram til Nørdstedalseter. Denne hytta er en perle i Breheimen. Langt unna allfarvei ligger den, og med et trivelig vertskap som tar oss i mot med varme i stua og deilig middag, er det bare å glede seg til en kveld og natt midt i Breheimen.

Dag 3  Dagstur fra Nørdstedalseter til Medalsbu 1.340 moh, ca 20 km t/r
Idag bruker vi god tid på frokosten og gjør oss klare for skitur når vi er klare. Den kvistede ruta mot Trulsbu, DNT Oslo og Omegns selvbetjeningshytte, går oppover Middalen. Trulsbu er ikke målet for turen, men kanskje vi kommer fram til Medalsbu, den åpne nødbua som ligger nydelig til øverst i dalen. Vær og føre avgjør hvor langt vi kommer og hvilke avstikkere vi tar. Matpakka spises på en selvgravd benk i ly for været og kanskje med sol på nesa.

Tilbake til Nørdstedalseter er det bare å lene seg godt tilbake og nyte mat og sosialt samvær foran peisen.

Dag 4  Nørdsetedalseter - Sota Sæter ca 21 km/7 timer
Å våkne opp på Nørdstedalseter en vakker vinterdag er eksklusivt! Vel vitende om en flott skitur som ligger foran oss, inntar vi frokosten med utsikt til fjell og ren snø. Så er det å si farvel til vertskapet og følge i kvistet rute nordover. Ruta går oppover til Fortundalsbreen. Høyeste punkt på ruta er ca 1.590 moh og det ligger midt på breen, med utsikt opp til ranke Tverrådalskyrkja (2.089 moh). Fra breen er det en nesten sammenhengende lang nedkjøring til Sota Sæter. Vi krysser fingre for morsomme snøforhold.

På Sota Sæter kan dere se fram til en deilig kveld. Kanskje er det litt trist å tenke på at turen snart er slutt...

Dag 5  Hjemreise
Vi bruker ekstra god tid på frokosten i den nye og koselige spisestua på Sota Sæter. Så rekker vi en liten skitur mot Mysubytta før vi returnerer til Sota og blir fraktet til Lom med ekstrabuss. Avgang fra Sota kl 12. Ankomst Lom ca 13.00.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 7.299,- fra/til Lom
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, ekstrabusser og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde svart, terreng rød/svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hyttene her
Krossbu
Nørdstedalseter
Sota Sæter

Medalsbu

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog kl. 8.02 fra Oslo til Otta. Korresponderer med buss videre til Lom.
Se rutetider på entur.no

Hjemreisedag: Buss fra Lom 14.40 Otta, korresponderer med tog til Oslo. Se entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen og Otta til Lom. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Breheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose  i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Gjennom Breheimen

"Gjennom Breheimen" er en liten ekspedisjon i høyfjellet. Og for en tur! Er du i god skiform og vant til å bære sekk i spennende fjellterreng, er du velkommen til ...

Kontaktinformasjon: