Vintertelting for nybegynnere (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
26. mars kl. 20:00
Til dato
28. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telt, Hardangervidda, Ungdom, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog_Vintertur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , DNT ung Oslo
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12994
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus på å lære hva vintertelting på fjellet innebærer og mulighet for å prøve og feile i trygge omgivelser.

Har du lyst til å få en liten innføring i hvordan man graver en levegg, hvordan man holder seg varm eller bruk av primus på vinteren? Hvor får man drikkevann fra når alt er frosset? Hvordan holder man varmen når det er kaldt ute? Visste du for eksempel at man kan bruke to soveposer utenpå hverandre eller ha en varmeflaske i soveposen for å ikke fryse om natten? Bli med DNT ung på en lærerik tur til Finse!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Finsestasjon/Brebua
Vi møtes på Finsestasjon klokka 20:00. Se etter turleder i rød jakke. Det er også mulig å møte direkte på Brebua klokka 20:10. Kort skitur (600 meter) fra stasjonen til Brebua. Vi sover inne i natt. Vi lager mat i felles på Brebua (selvbetjent hytta), en gjennomgang av neste dag og litt sosialt før vi får oss en god nattesøvn.

Det er mulig å ankomme Finse med tog. Siste mulige tog fra Oslo S kl. 15:43 med ankommer Finsestasjon 19:57. NB! Toget er ikke inkludert i prisen, alle må huske å kjøpe togbillett i forkant av turen. Husk å bestille i god tid, det er påske!

Dag 2: Turdag og overnatting i telt
Vi spiser frokost på Brebua før vi tar på oss fjellskia og legger ut på tur. Vi tar med pulk, så det blir anledning for å prøve det. Vi går en rundtur basert på gruppas ønsker og etter hva været tillater. På vei tilbake til Finse beveger vi oss et stykke bort fra kvistet løype. Hensikten er å bruke god tid dele erfaringer om vintertur og telting ute på vinterstid. Vi bruker god tid på å finne en fin teltplass, grave levegg, slå opp teltene, lage god middag og kose oss sammen på kvelden.

Dag 3: Turdag og hjemreise
Etter en god natt i telt lager vi frokost, pakker sammen campen og går den siste biten tilbake til Finsestasjon hvor vi avslutter turen.

Toget hjem går klokka 14:34. Eventuelt kan man ta 18:19 toget tilbake til Oslo dersom man vil bruke mer tid i området rundt Finse på egenhånd. NB! Toget er ikke inkludert i prisen, alle må huske å kjøpe togbillett i forkant av turen.

Med forbehold om endring i programmet! Det kan komme endringer/feil på rutetidene, og DNT Oslo er ikke ansvarlig for evt. feil eller endringer i oppgitte rutetider.

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kr.   950,- fra/til Finse (18-26 år, husk å hukke av ungdomsrabatten)
Kr. 1699,- fra/til Finse (27-30 år)
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere: 10 (pluss to turledere)

Turpakken inkluderer: fullpensjon (frokost, niste, middag og overnatting) på Brebua, middag til teltovernatting, samt turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke transport. Billetter til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Middag for lørdag til teltcampen kjøper turlederne inn. Deltakere må ha med mat til frokost og lunsj på søndag, samt ønskelig niste på toget. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turene. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Utstyr: 
Fjellski med gode støvler og staver med trinse er anbefalt på denne turen. Langrenn eller markaski uten stålkanter anbefales ikke. Deltakere må ha varm sovepose, godt liggeunderlag, termos og varme klær til å kunne sove ute.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde middels, terreng middels
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Med offentlig transport fra Oslo: Tog til Finsestasjon. Se rutetider på vy.no. Husk å bestille din billett i god tid, det er påske!

Med egen bil: Bil til Haugastøl og tog til Finsestasjon. 

Merk: Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder eller administrasjon kan - av ulike årsaker -  organisere transport med privatbiler. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: Brebua

Smitteverntiltak på turer og hytter

På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne bor sammen på 4-sengsrom, eventuelt på større rom.

Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Vintertelting for nybegynnere (18-30 år)

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus ...

Kontaktinformasjon: