Avlyst Rundtur i Rondane

Fellestur

Fra dato
21. mars kl. 14:00
Til dato
24. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte, Turkatalog2021-Hyttetilhytte, Turkatalog2021-Skitur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12993
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Nasjonalparken Rondane ligger flott plassert, mellom Gudbrandsdalen i vest og Folldalen i øst. Vi legger vår skitur i de nydelige, kvistede rutene, som går i et jevnt landskap mellom høyreiste 2000-metere.

Vi møtes på østsiden av nasjonalparken og går inn til oasen i Rondane, Bjørnhollia. Der får vi første og siste natt. På turen kan dere se fram til flotte og ville Langglupdalen, hvitkledde tinder, kvistede ruter, trygge turledere og koselige fjellhytter.

Nyt dagene på ski og len deg tilbake på hyttene - alt er tilrettelagt for deltakerne!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Neset og skitur til Bjørnhollia, 895 moh, ca 7 km/2-3 timer

Oppmøte er på parkeringsplass ved Furulund gård/Neset kl 14.00. Der tar vi på oss ski og sekk og går i samlet flokk opp til Bjørnhollia. Vel framme blir det middag og peiskos. Vi samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2. Bjørnhollia-Rondvassbu via Illmannsdalen, ca 12 km/4-5 timer

Vi nyter en lang og god frokost på Bjørnhollia før vi får en fin tur oppover mot Rondvassbu. 

Før siste nedkjøring dukker Rondvassbu opp, ved foten av Rondeslottet - Rondanes høyeste fjelltopp.

Etter dagens tur kan vi glede oss til deilig middag og en god kveld i peisstua

Dag 3: Rondvassbu-Bjørnhollia via/Langglupdalen, ca 22 km/7 timer
Vi spiser en deilig frokost og pakker sekkene klare for dagens tur. Langglupdalen er en spenstig og vakker dal, både sommer og vinter, og med hvitkledde "Ronder" rundt oss er dette en spesielt mektig skitur.  Etter å ha "sklidd" over Rondevatnet kommer vi om noen få kilometer til dagens høyeste punkt, ca 1.420 moh og da står vi øverst i Langglupdalen. Herfra kan vi glede oss til en morsom nedkjøring ned dalen før ankomst Bjørnhollia. Igjen kan vi se fram til en trivelig kveld på en trivelig hytte.

Dag 4. På ski til Neset og hjemreise.
Etter frokost ed vakker utsikt,  pakker vi oss ut av hytta og takker for oss. Vi sklir ned dalen og ut til Neset. Beregnet ankomst Neset er innen 13.00.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.700,- fra/til Neset
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Ta med lakenpose. Sovepose skal ikke benyttes i sengene.

Les mer om hyttene her:

Bjørnhollia
Rondvassbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Man kommer seg ikke helt fram til oppmøtested med offtenlig transport, dessverre. Det går tog til Atna. Derfra må man skaffe egen skyss.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Atna/Koppang i Østerdalen og videre til Furulund Gård/Neset, parkering. Obs: Veien over Ringebufjellet kan bli stengt om vinteren hvis dårlig vær.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Rondane sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

FHIs temaside for koronavirus

 

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Rundtur i Rondane

Nasjonalparken Rondane ligger flott plassert, mellom Gudbrandsdalen i vest og Folldalen i øst. Vi legger vår skitur i de nydelige, kvistede rutene, som går i et jevnt landskap mellom høyreiste 2000-metere. Vi ...

Kontaktinformasjon: