Avlyst Skarvheimens god-tur

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 20:00
Til dato
14. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2021-Skitur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12990
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Skarvheimen, fjellområdet nord for Finse, er fjellskiløpernes paradis.  Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter. 

Vi starter med en natt i Brebua på Finse før vi tar turen gjennom Kyrkjedøri til Geiterygghytta. Her tilbringer vi et ekstra døgn, i nydelige omgivelser og med god forpleining av bestyrerne, før vi tar turen over Omnsbreen tilbake til Finse. 

Denne turen gir mye skiopplevelse og snøgaranti!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Finse stasjon

Oppmøte på Finse stasjon kl. 20.00. Turlederne møter gruppen på stasjonen og tar følge de 400 metrene over til Brebua. Vel framme blir det kveldsmat, peiskos, presentasjon og informasjon om turen videre,  før vi kryper til sengs.

Dag 2: Finse-Geiterygghytta  via Kyrkjedøri, ca 18 km/6 timer
Vi nyter en god frokost og pakker sekkene klart til dagens tur. Dette er en av de flotteste kvisterutene man kan gå på ski i Skarvheimen. Oppstigningen fra Finse er fort glemt når vi komme på toppen og kan skue utover landskapet foran oss, og over til Hardangerjøkulen bak oss. Turen videre - over Flakavatnet og opp til Kyrkjedøri - går i nydelig terreng. En ny utsikt åpner seg etter passering av Kyrkjedøri - som ligger helt vest for Hallingskarvet.

Etter dagens tur kan vi glede oss til deilig middag og en lun kveld i peisstua.

Dag 3. Bolhovd 1.507 moh, mot Kongshelleren

Vi nyter frokosten med utsikt utover Omnsvatnet. Idag går vi nordover mot Kongshelleren. Med godt vær og god sikt er det muligheter for en flott rundtur via Bolhovd, en artig topp med flott rundskue. Vi følger i hovedsak kvistet rute, men med god sikt og gode snøforhold har vi en ypperlig mulighet for å gå ut av kvisteruta og få en fin rundtur. Dagen byr på nydelig skiterreng, god utsikt og morsomme utførkjøringer. Antall km på dagens tur er pluss/minus 15 km, avhengig av rutevalg.

Og hva venter oss når vi kommer tilbake til hytta? Nam.

Dag 4. Via Omnsbreen til Finse, ca 16 km/5 timer
Etter en god frokost pakker vi oss ut av hytta og takker for oss. Vi tar oss god tid tilbake til Finse stasjon og baserer oss på å nå toget som går kl. 18.19 fra Finse. Da rekker vi å skifte og spise på Finse 1222 om vi ønsker det. Ankomst Oslo 22.27.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 4.300,- fra/til Finse stasjon 
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Egen lakenpose.

Les mer om hyttene her:

Brebua
Geiterygghytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding, men ta også med nødvendig mat første døgnet for sikkerhets skyld (selvbetjeningshytte).

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Med offentlig transport fra Oslo:

Tog fra Oslo kl. 15.43 til Finse. Ankomst ca kl. 20.00.

Hjemreisen har vi beregmet å ta toget kl. 18.19 fra Finse stasjon. Toget som går fra Finse 14.34 går i tidligste laget til at vi ønsker å legge opp til å ta dette.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:.
Til Geilo eller Ustaoset. Tog videre til Finse. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Skarvheimens god-tur

Skarvheimen, fjellområdet nord for Finse, er fjellskiløpernes paradis.  Her finner vi alt fra duvende landskap til flotte topper med morsomme nedfarter.  Vi starter med en natt i Brebua på Finse ...

Kontaktinformasjon: