Internasjonal søndagstur langs Flyktningeruta

Fellestur

Dato
27. september kl. 11:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Flyktningeruta, Flerkulturell, Internasjonal
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Internasjonal
Dette arrangementet er over!

I år er det 75 år siden slutten på 2. verdenskrig i Norge, og i den anledning inviterer vi til en tur langs Flyktningeruta. Turen blir en liten del av den 120 km lange ruta som folk fulgte da de flyktet fra Norge til Sverige i 1940-1945. Rundt 50 000 nordmenn flyktet flyktet til Sverige i løpet av krigen. I dag er ruta merket som vandrerute og hele turen tar 5 dager å gå.

Turen starter på Skullerudstua, hvor Flyktningeruta starter. På denne turen er vi så heldige å ha med oss en guide fra Foreningen Flyktningeruta, som kommer til å fortelle om historien underveis på turen. Fra Skullerudstua går turen inn i Østmarka, på stier der det er delvis kupert, til Østmarkskapellet og Milorghula. Turen dit er på ca. 4 km. I Milorghula finnes restene av containere og annet som har blitt liggende på stedet, skjult under steinene. Derfra går turen på grusvei til Grønmo og Mortensrud, der man kan T-banen. Alternativt kan man gå tilbake til Skullerud, og det blir en rundtur.

Her kan du se beskrivelse av hele Flyktningeruta. 

Turen fra Skullerudstua til Milorghula, Grønmo og Mortensrud er på ca. 10 km.

Husk gode sko og klær etter været. Og ta med litt mat og drikke - vi spiser lunsj underveis. 

NB: PÅMELDING! Du melder deg på ved å klikke på den røde "Meld deg på"-knappen og fylle inn påmeldingsskjemaet. Det er maks 25 deltakere på denne turen. Hvis du ikke har meldt deg på, vil du kunne bli avvist. Dette er av hensyn til smittevern.

Hovedturleder: Mehdi Maghsoudi, tlf. 93621144

Oppmøte: kl. 11.30 ved Skullerudstua.
NB: Møt opp i god tid før turen starter. Hvis du kommer for sent og gruppa har gått, er det ikke garantert at turleder er tilgjengelig på telefon.

Transport: T-banen til Skullerud. Derfra er det ca. 500 m å gå til Skullerudstua.
Etter turen er det muligheter for å ta T-banen fra Mortensrud (eventuelt gå tilbake til Skullerud). Sjekk https://ruter.no/ for rutetider.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ 

Om de internasjonale søndagsturene:
Siste søndag hver måned arrangerer vi internasjonale søndagsturer.
Turene går på stier og grusveier til ulike steder i skogen eller sjøen i Oslo-området. Noen ganger går turene innom et serveringssted/kafé der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, og noen ganger spiser vi medbragt mat og drikke ute, og fyrer kanskje et bål. Turene varer 3-4 timer og går til fots hele året (ikke ski). Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver. Alle betaler selv for transport. Gratis deltakelse og åpent for alle. Noen av turene passer for familier, mens andre er kun for voksne.

Følg oss gjerne på Facebook

Velkommen med på tur!


"internasjonal søndagstur"

Internasjonal søndagstur langs Flyktningeruta

I år er det 75 år siden slutten på 2. verdenskrig i Norge, og i den anledning inviterer vi til en tur langs Flyktningeruta. Turen blir en liten del av ...