Internasjonal søndagstur til Nesodden

Fellestur

Dato
25. oktober kl. 11:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur, Flerkulturell, Internasjonal
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
Internasjonal
Dette arrangementet er over!

På denne turen utforsker vi Nesodden, den fine halvøya i Oslofjorden.

Vi møtes kl. 11.15 på Aker Brygge og tar båten kl. 11.33 til Nesoddtangen. Derfra tar vi bussen (570 eller 575) til Alværn og går inni skogen til To gård. To gård ligger midt i hjerte av Nesodden er en av de eldste gårene på halvøya. Nå drives den av kommunen og tilbyr enkelt servering på søndager. Etter en kort pause (vi har da bare vært på tur 1km) fortsetter vi på skogsveier nordover til Varden (lunsj ved utsiktspunkt) før vi tar kyststien med fantastisk utsikt over Oslofjorden, forbi Flaskebekk sine badehusene og tilbake til båten (kl. 15.00 eller kl. 16.00).

Hele turen er ca. 8 km lang, går hovedsaklig nedover (fra 168 moh. ned til fjorden) og varierer mellom skogsvei og bygdevei.

Ta på gode sko og klær som passer til været. Det kan være vått, kaldt eller glatt. Gjerne ta med brodder hvis du har. Ta også med mat og drikke, vi spiser lunsj ved utsiktspunktet på Varden.

NB: PÅMELDING! Du melder deg på ved å klikke på den røde "Meld deg på"-knappen og fylle inn påmeldingsskjemaet. Det er maks 25 deltakere på denne turen. Hvis du ikke har meldt deg på, vil du kunne bli avvist. Dette er av hensyn til smittevern.

Oppmøte: Kl. 11.15 ved Aker Brygge, båtterminalen (B/C) til Nesoddbåten.
NB: Møt opp i god tid før turen starter. Hvis du kommer for sent og gruppa har gått, er det ikke garantert at turleder er tilgjengelig på telefon.

Transport: T-bane til Aker Brygge. Sjekk https://ruter.no/ for rutetider.

Hovedturleder: Anja Kohfeldt, tlf. 98157878

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ 

Om de internasjonale søndagsturene:
Siste søndag hver måned arrangerer vi internasjonale søndagsturer.
Turene går på stier og grusveier til ulike steder i skogen eller sjøen i Oslo-området. Noen ganger går turene innom et serveringssted/kafé der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, og noen ganger spiser vi medbragt mat og drikke ute, og fyrer kanskje et bål. Turene varer 3-4 timer og går til fots hele året (ikke ski). Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver. Alle betaler selv for transport. Gratis deltakelse og åpent for alle. Noen av turene passer for familier, mens andre er kun for voksne.

Følg oss gjerne på Facebook

Velkommen med på tur!

Internasjonal søndagstur til Nesodden

På denne turen utforsker vi Nesodden, den fine halvøya i Oslofjorden. Vi møtes kl. 11.15 på Aker Brygge og tar båten kl. 11.33 til Nesoddtangen. Derfra tar vi bussen (570 ...