Avlyst På ski mellom Gjendealpene- Jotunheimen

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

"Gjendealpene" klinger som en eksklusiv og vill bjelle. Mange av toppene er svært ettertraktede blant klatrere og toppskikjørere, og vi skal nyte tindene fra dalen, fra fjellryggen, fra skardet og fra vannet.

I kvistet rute over Høystakka bærer det mot Gjende og et flott skue nordover. Etter en ekstra natt på Gjendebu  velger vi en omvei om Sjogholsvatnet før vi sklir utfor og ned til Bygdin ogFondsbu igjen.

Med trygge, fjellvante turledere og bestyrere som stolte bærere av DNT-tradisjoner og god mat, er det bare å nyte turene ute på tur i visshet om at du blir tatt godt vare på både ute og inne.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Tyin - beltebil til Fondsbu (1.061 moh)

Vi møtes kl 13.30 på Tyin. Herfra blir dere transport helt inn til Fondsbu i beltebil (avreise kl 15.15), ca 21 km. Vel framme blir det romfordeling og middag. Deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2 Fondsbu-Gjendebu (1.000 moh) , ca 18 km/ca 6 timer
Vi spiser en god frokost, smører niste og fyller termosen før vi begir oss i vei til Gjendebu. Ruta er en behagelig og fin skitur, med en god motbakke opp Høystakka etter at vi har krysset Bygdin. Vi tar oss god tid på toppen og kan se fram til en fin utforkjøring til Gjende. På Gjendebu får vi tildelt rom og etterhvert servert middag. Kvelden tilbringes i peisestua, med en liten samling og informasjon om de neste dagene.

Dag 3 Dagstur rundt Gjendebu, ca 16-20 km
Storådalen er en naturlig skitur å velge denne dagen. Ca 7 km opp i dalen kan man velge å gå mot Hinnotatjønn, opp til fjellryggen på ca 1.740 moh, eller å fortsette i slakt lende til Langvatnet, 1.367 moh. Begge alternativene er nydelige turer der vi er omkranset er majestetiske 2000-metere. Etter å ha sklidd ned Storådalen til Gjendebu, kan vi ta en god dusj mens mørket senker seg over dalen. Resten av kvelden nytes foran peisen.

Dag 4 Gjendebu - Fondsbu rundt Høgdebrotet,  ca 22 km/ca 7-8 timer
Etter en god frokost og en tidlig avmarsj, går vi i rolig tempo opp Veslådalen. I løypedelet øverst i dalen tar vi nordvestover inn Raundalen. Deretter snur vi og går sørvestover, forbi Sjogholsvatnet. Videre ned mot Mjølkedalsvatnet og ned til Fondsbu. Hele tiden på kvistet rute. Ved rufsete vær, velger vi turen om Høgdebrotet, som dag nr 2.

Avslutningskvelden tilbringer vi på Fondsbu, med en bånsull av bestyrerinnen, kanskje!? Uansett blir det middag og hyggelig stund i peisstua.

Dag 5 Fondsbu - Tyin, ca 20 km/ca 6 timer

Vi tar en rolig frokost før vi begir oss på ski ut til Tyin. De som ønsker transport ut kan gjøre dette (denne transporten er ikke inkludert i turpakka). Skituren går over vannet hvis forholdene er gode til det, evt. langs veien i beltebilens spor. Å gå langs eller over Tyin er lett og drøyt samtidig, men aller mest er det vakkert. Det er som å være på en åpen vidde der vi fort kan få kjent på kreftene vinden kan utsette oss for. 

Vi satser på å avslutte ca kl. 15 på Tyin.
 

Med forbehold om endring i programmet! 

Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr.6.100,- fra/til Tyin
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting (i eget sengetøy/lakenpose),  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom (sengetøy er ikke inkludert - ta med lakenpose).

Les mer om hytta her:
Fondsbu
Gjendebu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 
Buss fra Oslo bussterminal kl 8.35 til Tyin (via Fagernes) - ankomst 13.23

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes til Tyin. Parkeringsplass på Tyin.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

På ski mellom Gjendealpene- Jotunheimen

"Gjendealpene" klinger som en eksklusiv og vill bjelle. Mange av toppene er svært ettertraktede blant klatrere og toppskikjørere, og vi skal nyte tindene fra dalen, fra fjellryggen, fra skardet og ...

Kontaktinformasjon: