Avlyst Midtvintertur til Finse

Fellestur

Fra dato
4. februar kl. 20:00
Til dato
7. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12979
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona.

Høyt til fjells, med snø- og kuldegaranti, finner vi Finsehytta - og Brebua. Den unike beliggenheten, på toppen av Bergensbanen, 1.223 moh, trekker mange skiturister hit. Vi inviterer til en helg med mye innhold. Vi bor på den flotte, nye selvbetjeningshytta Brebua og styrer tiden selv. Ingredienser: Fjellski, ull, mat og hygge.

Tidlig februar byr oftest på ekte vinterkulde, magisk lys, kanskje litt uvær, men aller best; Frisk luft, skiturer med turfølge, varm hytte og tog helt fram.

Skiturene går for det meste i dagslys, men her kan vi også finne på å gå ut i mørket på jakt etter nordlys. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Brebua, Finse

Turlederne tar dere imot fra ca kl 20.00  på Finse stasjon. Innkvartering gjøres av turlederne. Det er omtrent 400m på ski fra stasjonen til Brebua, som ligger på tunet til Finsehytta.

Vi finner ingredienser fra proviantlageret på hytta og lager en god kveldsrett sammen. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene og gjennomgang av utstyr.

Dag 2: Hardangerjøkulen, ca 20 km t/r Jøkulhytta.
Vi satser på vær godt nok til å komme til topps på selveste Hardangerjøkulen. På veien opp møter vi både på Appelsinhytta og Jøkulhytta, med mulighet for å søke ly. Denne turen har en lang og god oppstigning til Jøkulhytta (1.850 moh), og kan også bli krevende på nedkjøring avhengig av føreforhold og hvilken rute man velger.

Tilbake på Brebua lager vi fellesmiddag ut av hva vi finner på matlageret.

Dag 3. Klemsburunden, ca 15 km
En nydelig runde som går nord for toglinja. På Klemsbu (1.600 moh) er det servering i helgene om vinteren. Er vi heldige er den åpen akkurat denne dagen. 

Dag 4. Hansbunuten, ca 13 km t/r og hjemreise
Etter en god frokost rydder og vasker vi oss ut av hytta. Noe av bagasjen kan settes igjen på hytta før vi går ut.
Skituren i dag går til Hansbunuten (1.478 moh) - en fin skitur sørover mot Krækkja turisthytte. Vi er tilbake kl. 13. tar utvask og avslutter på Brebua ca kl. 14.15.

Toget går fra Finse Stasjon kl 14.34 med ankomst Oslo S kl. 19.05.
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 3.800,- fra/til Finse/Brebua
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergier: Har du matallergier eller har behov for annen kost enn du finner på selvbetjeningshytta, bør du ta med denne maten selv.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: krevende 
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hytta her:
Finsehytta/
Brebua

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
 

Med offentlig transport fra Oslo:
Toget går kl. 15.43 fra Oslo S
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Geilo, Ustaoset eller Haugastøl. Tog videre til Finse.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose på Brebua. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med eget munnbind og hånddesinfiseringsmiddel. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Midtvintertur til Finse

Høyt til fjells, med snø- og kuldegaranti, finner vi Finsehytta - og Brebua. Den unike beliggenheten, på toppen av Bergensbanen, 1.223 moh, trekker mange skiturister hit. Vi inviterer til en ...

Kontaktinformasjon: