Turboteamet til Sota Sæter i høstferien

Arrangement

Fra dato
29. september kl. 10:00
Til dato
2. oktober
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, , Fjelltur, Hyttetur, Skitur, Sota Sæter, Breheimen, Aktivitetsleder, Turboteam
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12459
Dette arrangementet er over!

Turboteamet kommer til Sota Sæter i høstferien (uke 40)! Ta turen til vakre Breheimen og bli med på aktiviteter og moro for hele familien. Vårt Turboteam ønsker Sota Sæter sine gjester velkommen til turer, aktivitet og lek fra tirsdag til fredag. 

Om Sota Sæter
Sota Sæter ligger vakkert til i Breheimen, ikke langt fra elv og vann og i barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter. Bestyrerne Silje og Ove er opptatte av gode råvarer og serverer lokalmat og kan ønske velkommen til det vakre og historiske hyttetunet som med sin inngjerding skaper et trygt og lunt miljø for barnefamilier.

Passer for barn fra 4 år i følge med voksne.

Hva er Turboteamet?

Turboteamet er et reisende aktivitetsteam for Barnas Turlag i skoleferier (unntatt sommerferien). Turboteamet besøker ulike hytter og fjellområder og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og moro for hele familien. De organiserer uteaktiviteter som inkluderer turer, lek, bållunsj og annen moro i nærområdet rundt hytta. Barn som deltar må alltid ha med seg en voksen på aktivitetene. Andre voksne kan delta på aktivitetene sammen med barna eller gå turer alene i området eller sammen med gamle og nye voksenvenner. Aktivitetstilbudet er gratis for Sota Sæter sine overnattingsgjester. Aktivitetsprogrammet blir hengt opp i resepsjonen på hytta kvelden i forveien med muligheter for å melde seg på.

Aktiviteter vil foregå fra kl 10.00 til 16.00 tirsdag til fredag. 

Vi spiser lunsjen ute hver dag. Etter middag finner Turboteamet på en kveldsaktivitet.

Hvilke aktiviteter har Turboteamet i høstferien?

Aktivitetslederne beslutter prorammet når de vet litt mer om alderen og ferdighetene til deltakerne. Aktuelle aktiviteter er toppturer, vannlek, spikking, bålkos, matlaging, historiefortelling, leking ute og inne, quiz, tegning og m.m. Turboteamet tilpasser aktivitetene etter vær, alder på barna og barnas ønsker, og programmet blir annonsert kvelden i forveien.  

Bestille opphold på Sota Sæter

Gjester bestiller selv opphold på Sota Sæter i perioden Turboteamet tilbyr aktiviteter på hytta.
Klikk her for å lese om og bestille overnatting på Sota Sæter 

For å få gode priser på fast opphold på hyttene våre bli medlem i DNT.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme seg til Sota Sæter

Tog og buss: Tog eller buss linje VY146 fra Oslo til Otta/Lom. Herfra går turen videre med buss til Dønfoss bru. Innlandstrafikk linje 142.  Taxi fra Dønfoss (Skjåk taxi: 95 95 09 40.  Kontakt Sota Sæter for mer info. 
Bil: Det er bilveg helt fram. Du kjører Gudbrandsdalen til Otta, så videre til Lom, deretter forbi Bismo til Dønfoss bru og så inn til Sota Sæter. Bomautomat i Bråtå, 13 km før Sota. Om du kjører elbil finnes det 2 ladestasjoner for elbil på hytta.

Kart

Kart Breheimen Nasjonalpark Topo 3000 Turkart. Planlegging er halve turen, og vi anbefaler at dere skaffer dere kart og studerer dette før dere reiser til fjells. Kart kan kjøpes på Tursenteret vårt i Storgata 3 eller på Friluftshuset på Sørenga - eller i nettbutikken. Mer informasjon om fjellområdene og hyttene våre finner du på ut.no

Vårt Tursenter og Infosenter hjelper deg

Har du spørsmål om turopplegg, kart eller utstyr, kan du komme innom et av våre Tursenter eller ta kontakt med vårt Infosenter på info@dntoslo.no eller +47 22 82 28 22 (mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00)

For å få gode priser på fast opphold på hyttene våre, er det lurt å være medlem: Bli medlem i DNT

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktiviteter ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

På tur og aktivitet med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.


Kategori: BT fjelltur

Turboteamet til Sota Sæter i høstferien

Turboteamet kommer til Sota Sæter i høstferien (uke 40)! Ta turen til vakre Breheimen og bli med på aktiviteter og moro for hele familien. Vårt Turboteam ønsker Sota Sæter sine gjester velkommen til ...

Kontaktinformasjon: