Setervanger i Holter

Fellestur

Dato
9. august 2020 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

På denne turen skal vi høre historien om seterbruket i Holter almenning, og går innom åtte setervanger hvor vi får høre litt historie om stedet. Vi starter ved parkeringen ved Gimildammen. Derfra går vi til starten av seterstien sør i Holter almenning. Vi passerer først Bolivangen, deretter Skrålaseter og går videre seterstien med en sving oppom Finstadvangen. Så fortsetter turen forbi Brotnovvangen, Esetvangen og til Grøsåkervangen hvor vi tar en matpause. Vi går videre til Fossdalen og opp til Fossvangen, derfra videre innom de to Harstadvangene. Derfra går vi tilbake til Gimildammen. Turen blir totalt på ca 10 km. Ta med mat og drikke, og klær og sko etter været.

Adkomst: Kjør Åsvegen fra Eltonåsen i Holter og ta inn på Øyungsvegen (bomveg). Parkeringsplass ved Gimildammen.

Turen er gratis og åpen for alle, men på grunn av koronaviruset må vi kreve påmedling på våre turer. Dette for å ha oversikt over antall deltakere, samt for å lette eventuell smittespredning. Turledere er Berit og Barbro. 

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

 

Setervanger i Holter

På denne turen skal vi høre historien om seterbruket i Holter almenning, og går innom åtte setervanger hvor vi får høre litt historie om stedet. Vi starter ved parkeringen ved ...

Kontaktinformasjon:

  • Berit Schei Hagen
  • Tlf. 90584717

Turledere:

  • Barbro Mangen
  • Berit Schei Hagen