Lindøya rundt – tematur geologi samt noe annet

Fellestur

Dato
19. august 2020 kl. 17:10 - 19:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vandregruppa har hatt flere turer langs kysten i Indre Oslofjord. Denne gangen skal vi gå rundt Lindøya, med geologi som et hovedtema. Det faglige nivået er enkelt, så alle vil få utbytte. Vi skal legge vekt på de geologiske prosessene som har formet landskapet på Lindøya og hvilke spor vi kan se av dette.

Berggrunnen på Lindøya består for det meste av skifer og kalk i vekslende lag, samt noen sprekker fylt med størknet lava som har trengt gjennom de eldre bergartene. Vi vil også se spor av siste istid. Endelig vil vi kaste noen blikk på landskapet rundt Oslo, og hvordan også dette er et resultat av geologien.

Vi skal stort sett gå i fjæra og på svaberg, men vi tar også en tur gjennom naturreservatet, som utgjør omtrent 1/4 av øya. Verneverdiene her er særlig knytta til geologien og den sjeldne naturtypen kalkfuruskog, med kombinasjon av furu og flere varmekjære løvtrær.  På turen vil vi gi oss tid til noen ord om bosettingshistorien på øya, og ikke minst historien bak de 300 småhyttene.

For å komme til Lindøya tar du Osloferje fra Rådhuskaia til Lindøya øst. Turen starter på ferjekaia Lindøya øst onsdag 19. august kl 17.10. Dette passer med ferjeavgang fra Rådhuskaia i Oslo kl 16.45 eller tidligere. Runden rundt øya er 4 kilometer, og vi antar at vi bruker omkring to timer pga. alle stoppene. Ta gjerne med noe å drikke og ev. spise, så tar vi en liten rast. Er været fint er det også mulig med et bad.

Tilbake til byen går det ferje hver halve time fram til kl. 20.34, deretter hver time.

Turen er gratis, deltakerne betaler sjøl ferja (Oslotakst). Dersom du først har meldt deg på, og så vil melde deg av, vennligst send melding også til turleder slik at ev. folk på venteliste kan delta.

Vi viser ellers til DNT's smittevernregler: https://www.dnt.no/koronaberedskap/

Lindøya rundt – tematur geologi samt noe annet

Vandregruppa har hatt flere turer langs kysten i Indre Oslofjord. Denne gangen skal vi gå rundt Lindøya, med geologi som et hovedtema. Det faglige nivået er enkelt, så alle vil ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut Sørgaard
  • Hanne Bjørnstad