Sensommer ved Gjende 55+ NY tur

Fellestur

Fra dato
20. august 2020 kl. 15:00
Til dato
23. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Jotunheimen, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12948
Dette arrangementet er over!

Gjendesheim i Jotunheimen åpner dørene for dere i alderen 55+  og byr på turer og aktiviteter med historisk sus.

Rett utenfor dørstokken til Gjendesheim ligger milevis med merkede stier, spektakulære 2000-meterstopper og verdensberømte Besseggen og Gjende. På hytta får du nydelig lokalmat og drikke og moderne peisestue med utsyn inn mot hjertet av Jotunheimen.

Jotunheimen er lekegrinda til mange topp-samlere og fjellområdet oser av tøffe og gode historier om gamle helter og oppdagere. Men her skal vi selv oppdage tureventyret som ligger rett utenfor stuevinduet, og mulighetene er mange!

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter.

"Bo lenger! Opplev mer!" 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim

Deltakere og turledere møter på Gjendesheim ca kl. 15.00. Om du reiser kollektivt ankommer bussen ca kl 15.15 på Gjendesheim. Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Kanskje vi rekker en tur til "Gjende Viewpoint" med utsikt lang inn i Jotunheimen. 

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Etter deilige frokoster på hytta, benytter vi dagene ute på tur. Uendelig mange turer å velge i, men vi vet Besseggen, Knutshøe, Sikkilsdalshø og badetur til Lagunen er svært populære turer. En avslutning av turen med pizza på terrassen er også en slager. Her er det deltakere og turledere sammen som velger tur etter ønske, vær og form.

Er det plass på Gjendebåten lørdag, vurderer vi båttur inn til Gjendebu med lunsjtur i området.

Middagene smaker aldri så godt som etter en hel dag ute, og etter middagen er kvelden fremdeles ung.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, rekker vi en fin tur! Hjemreise skjer ca 15.00 fra hytta.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.710,- oppmøte Gjendsheim 
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. (Gjendebåten er ikke inkludert i prisen)

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet vil regler som å holde avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakere og turledere på DNT-turen er ett følge og vil dele soverom og spisebord. 1-meters-regelen gjelder.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:

Med bil: Via Fagernes over Valdresflya, eller opp Gudbrandsdalen - ta av på Otta og videre til Vågå. Opp mot Randsverk og videre opp mot fjellet til Gjendesheim.

Offentlig transport: Sjekk rutetider på entur.no  Det går normalt busser fra Oslo via Fagernes og helt inn til Gjendesheim.

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Sensommer ved Gjende 55+ NY tur

Gjendesheim i Jotunheimen åpner dørene for dere i alderen 55+  og byr på turer og aktiviteter med historisk sus. Rett utenfor dørstokken til Gjendesheim ligger milevis med merkede stier, spektakulære 2000-meterstopper og ...

Kontaktinformasjon: