Høstdager på Geiterygghytta - Skarvheimen - NY tur

Fellestur

Fra dato
10. september 2020 kl. 15:00
Til dato
13. september 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12946
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fargerike turdager i ville og vakre Skarvheimen.

Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger i 1224 meters høyde der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell.  Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som for anledning har kledd seg i de flotteste farger.

"Fjellet er ikke vakrere enn på denne årstiden, og med fløyelsmjuke netter og god plass skal du også få sove godt", sier vertinnen.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter og med turledere som gleder seg til å gå på tur med dere.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen vestiden av Geiteryggtunnelen kl. 15.00. Samlet går vi 3 km til hytta.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Deretter venter en deilig middag.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. En topptur med nydeleg utsikt fra Bakkahellertunga kan være et turmål! I tillegg er Jaja-benken et populært turmål. Jettegryter, en fredlaus sin hule og frodige daler og små topper er ypperlige plasser å besøke med utgangspunkt Geiterygghytta.

Høstmørket kommer raskt sigende og det er godt å kunne sette seg rundt bålet eller inne i peisestua etter en velfortjent middag.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Vi rekker en fin tur før vi tar turen ut fra hytta. Avreise blir ca 15.00 fra tunnellen.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Geiterygghytta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer  Husk å ta med antibac/hånddesinfiseringsmiddel.

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil bl.a. dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Fra Øst opp Hallingdalen, ta av ved Hol, kjør forbi Myrland og videre gjennom Geiteryggtunnelen. Parkering på vestsiden av tunnellen. Ser mer informasjon på hyttas hjemmeside om adkomst.

Les mer om hytta her: Geiterygghytta

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Høstdager på Geiterygghytta - Skarvheimen - NY tur

Velkommen til fargerike turdager i ville og vakre Skarvheimen. Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger i 1224 meters høyde der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell.  Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark ...

Kontaktinformasjon: