Singeltur 25-35 år - Geiterygghytta i Skarvheimen - NY tur

Fellestur

Fra dato
10. august 2020 kl. 15:00
Til dato
13. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12945
Dette arrangementet er over!

Bli med til fjells og nyt fire turdager midt i Skarvheimen.

Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som byr på uante turmuligheter og turmål.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter med turledere som gleder seg til å ta dere med på nye stier og eventyr. 

Singeturene skiller seg fra andre fellesturer ved at det er aldersbegrensning og en viss kjønnsfordeling.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen vestiden av Geiteryggtunnelen kl. 15.00. Samlet går vi 3 km til hytta.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss den fineste etter nivå, vær og ønsker. På turmenylista finner dere f.eks: En tur til Jaja-benken, tur til Vargebreen- et ukjent turmekka med utsikt, vann, snø og lukten av havet om vi er heldige, tur mot Kongshelleren i et frodig landskap, besøk til en fredlaus sin hule og mye mer.

Dessuten er Geterygghytta en nydelig plass i seg selv, med mulighet for kanopadling, bading, prat og hygge på tunet.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise fra hytta skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Geiterygghytta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Ta med egen antibac/hånddesinfiseringsmiddel.

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil dele rom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:

Med egen bil fra øst: Opp Hallingdal til Hol. Videre vestover forbi Myrland og gjennom Geiteryggtunnellen. Parkering på vestsiden av tunnelen. Mer informasjon om adkomst finner du på hyttas hjemmesider.

Les mer om hytta her: Geiterygghytta

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur 25-35 år - Geiterygghytta i Skarvheimen - NY tur

Bli med til fjells og nyt fire turdager midt i Skarvheimen. Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er ...

Kontaktinformasjon: