Rondane på tvers (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
4. juli 2020 kl. 08:00
Til dato
9. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Rondvassbu
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Lillehammer-Rondane, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12938
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 6-dagers aktivitets- og tur-opphold i Rondane. 

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter sammen med våre turledere som tar dere med på nye turer og eventyr hver dag. 

PROGRAM

Vi starter sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur. Deretter går vi nordover og gjennom Rondane med telt før vi ender opp på Rondvassbu. Der blir vi tre netter og samler litt topper og koser oss med god mat.

Dag 1: Oppmøte - Ringebu

Deltakere og turledere møter på parkeringsplassen ved Ringebu stasjon kl. 17:00 og tar taxi til Venabu. Der kjøper vi med oss mat og går en drøy kilometer til Flaksjøen hvor vi setter om kveldens camp. 

DNT oppfordrer til å benytte egen bil av smittevernhensyn. Det er også mulig å ankomme Ringebu med tog. Siste mulige tog fra Oslo S kl. 14:02 med ankommer Ringebu 16:53. NB! Toget er ikke inkludert i prisen, så dere som velger å komme dere til Ringebu med tog må huske å kjøpe togbillett. Felles transport til Venabu er inkludert i prisen.

Dag 2: Vulutjønna - (18km, 7t)

Vi går fra Venabu og inn i Rondane. Turen går nordover i høyfjellsterreng. Vi sover i telt og lager middag sammen.

Dag 3: Vulutjønna - Rondvassbu (19km, 8t)

I dag skal vi videre nordover, nemlig til den superkoselige Rondvassbu. Vi beveger oss gjennom Rondane nasjonalpark. Middag venter oss på ettermiddagen når vi ankommer hytta.  

Dag 4-5: fotturer i Rondane

Rondane byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. 

Dag 6: Rondvassbu-Spranget og hjemreise

Etter en deilig frokost, tar vi turen til Spranget. Der venter det en taxi på oss som tar oss tilbake til Ringebu. Turen avsluttes på Ringebu kl. 11:15. For de som reiser kollektivt går toget til Oslo kl 12:09. Husk å kjøpe deres egen togbilett.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: Kr 2690,- per person.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT!

Turpakken inkluderer: Transport Ringebu til Venabu, transport Spranget til Ringebu, turlederkostnader, middag to dager, overnatting med sengetøy på Rondvassbu 3 netter (sovesal) med fullpensjon (frokost, matpakke/termos, middag). Turpakken inkluderer ikke andre måltider enn middag før vi ankommer Rondvassbu.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 + 2 turledere

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på turene varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Deltakerne får sengetøy på hytta.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hytta her: Rondvassbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Rondane på tvers (19-30 år)

Velkommen til 6-dagers aktivitets- og tur-opphold i Rondane.  Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast ...

Kontaktinformasjon: