Vakre dager på Hardangervidda - Krækkja (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
3. august 2020 kl. 13:00
Til dato
6. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Dyr, Familietur, Hardangervidda, Krækkja, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12941
Dette arrangementet er over!

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og voksne. Krækkja ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde. Vi nyter sommerdagene, drar på badetur og topptur, får hilse på kopplam og islandshest og utforsker området gjennom lek og aktiviteter. 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Krækkja og bli kjent

 • Oppmøte på parkeringen ved Fagerheim Fjellstugu kl. 13. De som kommer med egen bil, kan parkere ved Fagerheim Fjellstugu mot betaling. 
 • Turlederne ønsker velkommen, før vi sammen går inn til Krækkja i lettgått terreng, 5 km. Vi tar oss god tid og legger inn pauser og lek underveis. Vi har bagasjetransport, så ta med det du trenger på turen inn i en dagstursekk.  
 • Innlosjering, middag og bli kjent-stund

Dag 2 og 3: Topptur og forskertur, møte med kopplam og islandshest, bading og kanskje vil noen fiske?

 • Frokost og smøring av nistepakker
 • Vi møtes på tunet kl. 10.00. Informasjon fra turlederne om dagens turprogram.
 • Tur og aktivitet. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra bestyrerne. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Topptur til Flånuten (1248 m.o.h) er et mulig turmål og ligger 3 km nord for Krækkja. Vi tar oss god tid på vei opp, og hvis været er bra, spiser vi lunsj på toppen. Er det god sikt, kan vi se helt til Kjeldbu. Er været dårlig, legger vi turen langsmed Drageidfjorden, så vi kommer mer i ly for vinden.
  • Møte med dyrene. Denne sommeren vil det være kopplam og islandshest på Krækkja. Vertskapet Signe og Per Martin vil ta oss med for å hilse på og fortelle oss litt mer om dyrene.
  • "Forskertur". Krækkja har et rikt plante- og dyreliv. Hva kan vi se og lære?
  • Opplevelser ved hytta: hyttekos, lese- og tegnestund, frilek og aktiviteter. Vil du prøve fiskelykken? Ta med fiskestang. Fiskekort får du kjøpt på Krækkja. Hytta har også kanoer til leie.
 • Middag og rolige kveldsaktivitet.

Dag 4: Krækkja - Fagerheim, 5 km, hjemreise

 • Frokost og smøring av nistepakke til hjemturen.
 • Turlederne og barna leker på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi er klare for avgang kl. 10.00. Vi følger stien over Svonuten med fin utsikt over vannet Storekrækkja. Turen til Fagerheim fjellstue er ca. 5 km, og vi tar oss tid til en god matpause underveis. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling på Fagerheim ca. kl. 14.00.

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2581,-
Voksne: Kr 4050,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, felles aktivitetsutstyr, "møte med dyrene", bagasjetransport, overnatting m/sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 18 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.
 
Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:
Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller dele rom med andre familier.

Les mer om hyttene her
Fagerheim fjellstugu (for informasjon om området og parkering)
Krækkja (betjent)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Smittevernstiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til/fra Fagerheim Fjellstugu?

Med bil: Fagerheim Fjellstugu ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda, en halv times kjøring vest for Geilo. Dere kan kjøre bil helt fram og parkere her mot betaling. Vær klar for å hoppe på rutebussen kl. 12.35.

Med kollektivtransport: Ta Bergensbanen til Geilo, se togtider og priser her. Toget korresponderer med Rutebuss 991 som stopper ved Fagerheim Fjellstugu. Sjekk busstider og info om bussbilletter her. Toget som går fra Oslo kl. 08.25, er på Geilo kl. 11.53. Buss fra Geilo kl. 12.00 stopper på Fagerheim ca. kl. 12.35. Buss fra Fagerheim Fjellstugu går kl. 14.53, ankomst Geilo stasjon 15.35.

Kart

Turkart Eidfjord 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Vi anbefaler å ta med brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tursnacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt m.m.
 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Fiskestang om du ønsker å prøve fiskelykken.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av frivillige turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

 
Kategori: Fjelltur BT

Vakre dager på Hardangervidda - Krækkja (6-12 år)

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og voksne. Krækkja ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse ...

Kontaktinformasjon: