Singeltreff på Fondsbu 60+ - NY tur

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 15:00
Til dato
13. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Jotunheimen, Fondsbu, Hyttetur, Turkatalog2020_Singeltur, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12905
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 5-dagers aktivitets-opphold på Fondsbu.

Fondsbu ligger ved Eidsbugarden og Bygdin. Bestyrer Solbjørg er kjent for nydelig lokalmat og for å skape hyggelig atmosfære. En av dagene tar hun oss med på en kulturell opplevelse i Vinjebu. Det blir båttur på Bygdin og flotte dagsturer. På singelturene går du sammen med andre single på din egen alder, med mulighet til å få nye turvenner.  

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. Dagstur-tilbudet er variert og flott!

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program:

Dag 1: Oppmøte Fondsbu

Deltakere og turleder møter på Fondsbu kl. 15.00. Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Deretter rekker vi en fin tur før middag.

Dag 2:  Mjølkedalen til Mjølkedalsvatn (1.326 moh)
Etter en deilig frokost byr turlederne på fine dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. 

En tur opp langs Mjølkedøla er et must! Vakrere elvedal skal man lete lenge etter. Vel oppe ser man over til de vakreste tinder, breer og glitrende vann. 

Dagen avsluttes med nydelig middag, og kanskje en sang fra bestyrerinne.

Dag 3: Høystakka
Idag følger vi langs Bygdins frodige nordside og går opp til Høystakka. En nydelig hengebro kan man gjerne teste denne dagen, men rundturen legges om Gravatjernet for dere som ønsker en litt lenger tur. En kortere tur er turen langs vannet og opp mot Høystakka.

Nok en god turdag avsluttes med middag servert i den hyggelige spisesalen. Og kvelden byr kanskje på en solnedgangs-forestilling?

Dag 4:  Båttur t/r Torfinnsbu
Gled dere til en nydelig båttur på ærverdige M/B Bitihorn - bygget og sjøsatt i 1912 og siden den gang gått i rute på Bydin. Vi tar med matpakken og tar turen inn til Torfnnsbu. Her får vi nesten to timer til å nyte den vakre plassen under Torfinnstindene.

Før og etter båtturen er det muligheter for tur til Utsikten, et bad eller rett og slett en hyggestund på tunet.

Siste kveld med gjengen, og nok en velfortjent middag og kveld venter dere. Det er store muligheter for at bestyrerinnen tar oss med inn i Vinjebue og forteller om Åsmund Olavson Vinje.

Dag 5: Fottur til Torshammaren, 1.440 moh), ca 3 timer
En flott tur der man får den vakreste utsikten utover Tyin og Tyinholmen. Vær obs - kanskje du ser dyregraven som ligger ca 15-20 meter fra stien ved Sløtabekken.

Avreise fra Fondsbu skjer ca 15.00

 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 5.893,- oppmøte Fondsbu
Ikke-medlemstillegg kr. 1000,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss 2 turledere)

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer  Husk å ta med egen antibac/hånddesinfiseringsmiddel.

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet at alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil bl.a. dele soverom (i hovedsak 4-sengsrom) og spisebord.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Med bil fra Oslo og omegn - via Fagernes og videre til Tyinkrysset og Tyin. Grusvei innover til Fondsbu.

Det går buss bra Oslo via Fagernes og Tyin og helt inn til Fondsbu. Sjekk entur.no

Les mer om hytta her: Fondsbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Singeltreff på Fondsbu 60+ - NY tur

Velkommen til 5-dagers aktivitets-opphold på Fondsbu. Fondsbu ligger ved Eidsbugarden og Bygdin. Bestyrer Solbjørg er kjent for nydelig lokalmat og for å skape hyggelig atmosfære. En av dagene tar hun ...

Kontaktinformasjon: