Ved idylliske Bjørnhollia 60+ - NY tur

Fellestur

Fra dato
16. august 2020 kl. 12:30
Til dato
19. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12920
Dette arrangementet er over!

Vi ønsker alle spreke fjellfolk over 60 år velkommen til fire ,nydelige dager Bjørnhollia. 

Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur ligger Bjørnhollia og venter på fjellturistene. Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, da det har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. 

Bjørnhollia er plassert i en oase av mektig natur, midt i villreinens rike. Med spennende canyon, høye topper og masse vann og elver, er turmulighetene mange.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter sammen med våre turledere som tar dere med på nye turer og eventyr hver dag. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte  parkeringsplassen ved Straumbu

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen ved Straumbu kl. 12.30 og går samlet ca 6 km til Bjørnhollia.

En nydelig tur opp gjennom furuskog og nydelige rabber over til hytta. Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Rondane byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Vi anbefaler oen rundtur inn i Villmanndalen, en canyon som er vel verdt besøket. Dessuten er det vel ingen daler som slår Langglupdalen i skjønnhet!? En lunsj ved elvebredden blir limt fast på netthinnen. Kveldene på tunet på Bjørnhollia gir ro og en atmosfære som må oppleves.

For ikke å snakke om middagen! Den nytes etter hele dager ute på tur.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Etter en deilig frokost, tar vi turen ned Straumbu igjen, og det er store muligheter for at vi velger en annen sti enn da vi kom. Det er et klokt valg, isåfall. Avreise fra Straumbu skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte på p-plass ved Straumbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må at alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre,  alle  må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakere og turledere i gruppen anses for å være en smittevernsgruppe og deler rom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst fra øst:

Opp Gudbrandsdalen til Ringebu, over Venabygdsfjellet til Atnsjø og nordover til Straumbu. Mer informasjon om adkomst finner du på hyttas hjemmeside.

Les mer om hyttene her: Bjønhollia

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Ved idylliske Bjørnhollia 60+ - NY tur

Vi ønsker alle spreke fjellfolk over 60 år velkommen til fire ,nydelige dager Bjørnhollia.  Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur ligger Bjørnhollia og venter på fjellturistene. Tunet ...

Kontaktinformasjon: