Tett på Aurlandsdalens villskap - NY tur

Fellestur

Fra dato
3. august 2020 kl. 14:00
Til dato
6. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Hyttetur, Fjelltur, Aurlandsdalen, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12919
Dette arrangementet er over!

Ville og vakre Aurlandsdalen er verdt mange dagers oppdagelsesferd. Velkommen til å ta med fire, gode dager i villskapen.

På Aurlandsdalen Turisthytte skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av Norges mektigste og villeste daler. Selve Aurlandsdalen Turisthytte er noe for seg selv, og vertskapet gleder seg til å få gjester som kan nyte noen dager i deres fjelldal. Turledere tar med deltakerne på dagsturer, og kanskje blir det en quiz eller et foredrag på kvelden. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. Dagstur-tilbudet er variert og flott!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Aurlandsdalen Turisthytte

Deltakere og turleder møter på Aurlandsdalen Turisthytte kl. 14.00. Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Deretter rekker vi en fin tur før middag.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Aurlandsdalen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. En tur helt ned dalen må jo være ett mål! 
Ellers kan vi friste med en tur over fjellet fra Storndalen til Aurlandsdalen, opp til Børafjellet (1.357 moh), opp til Skaimsdalsnuten (1.438 moh) og rundtur med start og slutt over en spektakulær hengbru. 

Vel tilbake fra turer nyter vi middag og kveldsstemninge på tunet eller inne i peisstua.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Aurlandsdalen Turisthytta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turleder(e ), sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen anses som en egen smittevernsgruppe og vil bl.a. dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: Aurlandsdalen Turisthytte.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Tett på Aurlandsdalens villskap - NY tur

Ville og vakre Aurlandsdalen er verdt mange dagers oppdagelsesferd. Velkommen til å ta med fire, gode dager i villskapen. På Aurlandsdalen Turisthytte skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet ...

Kontaktinformasjon: