Ved foten av Glittertind - NY tur

Fellestur

Fra dato
3. august 2020 kl. 14:00
Til dato
6. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Hyttetur, Fjelltur, Jotunheimein, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12914
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold på Glitterheim.

Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer. Alt fra enkle turer til mer krevende toppturer. De hyggelige bestyrerne, Tone og Knut Vole, passer godt på alle, og serverer god, lokal mat. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et fjellområde som oser av historie og store bragder.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter sammen med våre turledere som ser fram til å ta dere med på tur i prektig natur.  

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte parkeringsplassen i Veodalen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen i Veodalen  kl. 14.00. Samlet går vi 8 km inn til hytta på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Jotunheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Fra vår turmeny kan vi velge fra følgende liste:

Tur til Glittertind (selvsagt) - Norges nest høyeste topp!, tur til Ryggjehøe, en topp som ligger nærme hytta og som gir nydelig utsikt ut til Veobre-massivet, topptur til Nautgardstind, en rundtur i naturstien som før er deg til bl.a. dyregrav og høyestvoksende furu. Vi rekker ikke alt, men da er det bare å reise tilbake.

Kvelden nyter vi på tunet, eller ved elva med kveldsbad for de som ønsker det. Mulighetene er mange.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt!  Så vi pakker oss ut av hytta innen kl. 10 og setter fra oss bagasjen. Den blir fraktet til bommen. Vår tur gå enten veien rett ned til bommen, eller på en finfin omvei om Smådalshøe, som gir fantastisk utsikt. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Glitterheim (parkeringplassen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Mattallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen anses som en egen smittevernsgruppe og vil bl.a. dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Jotumheimen Aust1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:

Fra øst kan man kjøre opp Gudbrandsdalen til Vågåvatnet, ta av opp mot Randsverk. Rett etter Randsverk tar man av på grusvei skiltet mot Glitterheim. Bomvei. Se mer informasjon om adkomst på hyttas nettsider.

Man kan også kjøre via Fagernes, over Valdresflya, og ned mot Randsverk. Rett før krysset i Randsverk, ta av til venstre på grusvei.

Les mer om hyttene her: Glitterheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Ved foten av Glittertind - NY tur

Velkommen til 4-dagers aktivitets- og tur-opphold på Glitterheim. Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en rekke, ...

Kontaktinformasjon: