Vilt og vakkert på Geiterygghytta 60+ - NY tur

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 15:00
Til dato
16. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12913
Dette arrangementet er over!

Velkommen til 4-dagers aktivitets-opphold på Geiterygghytta.

Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger i 1224 meters høyde der mektig vestlandsnatur møter østlands høyfjell.  Hytta er hjerte i Skarvheimen , og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter og med turledere som gleder seg til å gå på tur med dere. Dagstur-tilbudet er variert og flott!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte parkeringsplassen vestsiden av Geiteryggtunnelen

Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen vestiden av Geiteryggtunnelen kl. 15.00. Samlet går vi 3 km til hytta.
Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. En topptur med nydeleg utsikt fra Bakkahellertung kan være et turmål! I tillegg er Jaja-benken et populært turmål. Jettegryter, en fredlaus sin hule og frodige daler og små topper er ypperlige plasser å besøke på vår vei i vakre Skarvheimen.

Kvelden på tunet kan benyttes til prat og kos, eller kanskje en kanotur frister?

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise skjer ca 15.00 fra tunnellen.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Geiterygghytta
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer  Husk å ta med antibac/hånddesinfiseringsmiddel.

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand, alle må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19, men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og vil bl.a. dele soverom (i hovedsak 4-sengsrom) og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Fra Øst opp Hallingdalen, ta av ved Hol, kjør forbi Myrland og videre gjennom Geiteryggtunnelen. Parkering på vestsiden av tunnellen. Ser mer informasjon på hyttas hjemmeside om adkomst.

Les mer om hyttene her: Geiterygghytta

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.  

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Vilt og vakkert på Geiterygghytta 60+ - NY tur

Velkommen til 4-dagers aktivitets-opphold på Geiterygghytta. Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger i 1224 meters høyde der mektig vestlandsnatur møter østlands høyfjell.  Hytta er hjerte i Skarvheimen , og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville ...

Kontaktinformasjon: