Smaksrike dager på Fondsbu - NY tur

Fellestur

Fra dato
3. august 2020 kl. 15:00
Til dato
6. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Jotunheimen, Fjelltur, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12930
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire, flotte tur- og opplevelsesrike dager på Fondsbu.

Fondsbu ligger i den sørlige delen av Jotunheimen ved innsjøen Bygdin. Hytta har et levende miljø, et vell av turmuligheter og er et populært sted for turglade turister.

Bestyrerinnen Solbjørg er kjent for å servere nydelig lokalmat og for å skape hyggelig atmosfære. Hun legger stor vekt på å nytte lokale råvarer i sitt kjøkken og alt blir laget fra grunnen av.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. 

"Bo lenge! Opplev mer!"

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Fondsbu

Deltakere og turledere møter på Fondsbu kl. 15.00. Det blir presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Kanskje vi rekker en enkel topptur til Sløtafjell (1406 moh) Fra dette ståstedet kan Eidsbugarden og vestenden av Bygdin virkelig betraktes i fugleperspektiv. 

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Jotunheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker.
Skal man gå en kort tur fra Fondsbu, er det toppturen til Utsikten man skal velge. Gir panoramautsikt - blant annet ned til Fondsbu og inn i resten av Jotunheimen.

En tur opp langs Mjølkedøla er et must! Vakrere elvedal finnes ikke. Vel oppe åpenbarer breer, topper og vann seg og man får bare lyst til å fortsette innover. 

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise skjer ca 15.00 fra Fondsbu.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.609,- fra/til Fondsbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet vil regler som å holde avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen er ett følge og deler soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst til Fondsbu:
Med bil fra øst kjører man til Fagernes før man fortsetter videre opp Begnadalen forbi Vangsmjøsa og opp til Tyinkrysset. I Tyinkrysset tar man av til høyre og kjører de neste få km opp til Tyin. Der er det skiltet inn til Fondsbu. På grusvei ca 20 km inn til Fondsbu.

For offentlig transport, se entur.no 

Les mer om hytta her: Fondsbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Smaksrike dager på Fondsbu - NY tur

Velkommen til fire, flotte tur- og opplevelsesrike dager på Fondsbu. Fondsbu ligger i den sørlige delen av Jotunheimen ved innsjøen Bygdin. Hytta har et levende miljø, et vell av turmuligheter og er ...

Kontaktinformasjon: