Besseggen by Night // Soloppgangstur med overnatting

Arrangement

Fra dato
3. august 2020 kl. 23:00
Til dato
4. august 2020 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, Opptur, Besseggen, Knutshøe
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nyhet! Hver mandag i juli måned og første mandag i august inviterer kjentkvinne Natalie til overnattingstur på Besseggen. En artig og annerledes fjelltur toppet med soloppgang over Jotunheimen.

Du skal ikkje sova burt sumarnatta, i stedet kan du våkne opp til soloppgang over Jotunheimen, oppleve verdensberømte Besseggen helt for deg selv, og toppe oppturen med frokost på Gjendesheim!

Velkommen til en annerledes fjellopplevelse. I følge med kjentkvinne Natalie starter du oppturen når andre går til sengs - omtrent sånn her: Nyt en treretters middag mandag kveld på Gjendesheim, sjekk inn på rommet og få deg to-tre timers hvil eller blund i senga. Kl 23 på mandagskvelden møter du turfølget og kjentkvinne Natalie i resepsjonen, og vi vandrer sammen ut i sommernatta i lyset fra hodelyktene. 800 høydemeter stemningsfull vandring senere står vi på toppen av Veslefjellet. Her, helt øverst på Besseggen, ruller vi ut soveposen og får oss noen timers søvn under stjernene - og våkner til soloppgang og eventyrlig utsikt over Jotunheimen neste morgen.

Neste morgen nyter vi soloppgangen, og går stien tilbake til Gjendesheim. Her avslutter vi turen med en bedre frokost/lunsj, dusj - og gjerne en blund på rommet før du sjekker ut.

Kjentkvinneturen med overnatting gås hver mandag i juli måned.

Utstyr du må ta med:

  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Hodelykt med ekstra batteri
  • Ullundertøy og varm ullgenser
  • Lue og votter
  • Niste og drikke (gjerne varm)

Anbefalt utstyr:

  • Vanntett duk eller vindsekk (kan leies på Gjendesheim)
  • Vandrestaver

Soloppgangsturen tilbys gjester som overnatter på Gjendesheim Turisthytte DNT

Oppmøte/avmarsj:
I resepsjonen på Gjendesheim kl 23:00

Turen gås med forbehold om at været tillater overnatting på Besseggen.

Pris:
900,- for Gjendesheim sine gjester

KJENTKVINNE - IKKE FJELLFØRER:

Kjentkvinneturene er ikke altfor krevende toppturer fra Gjendesheim. Turene er ikke guidet i tradisjonell forstand, men en god, trygg og sosial tur i følge med lokalkjente Natalie som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Lommekjente Natalie gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Natalie har jobbet på Gjendesheim i flere sesonger, kompenserer for mangel på dialekt med hytte i Langsua i Valdres. I juli gjør hun akkurat det mange drømmer om: Tar med gjester til topps på flotte turmål rundt Gjendesheim og Gjende!

Besseggen by Night // Soloppgangstur med overnatting

Nyhet! Hver mandag i juli måned og første mandag i august inviterer kjentkvinne Natalie til overnattingstur på Besseggen. En artig og annerledes fjelltur toppet med soloppgang over Jotunheimen. Du skal ikkje ...

Kontaktinformasjon: