Avlyst Hvalstrand - Syverstadkollen

Fellestur

Dato
30. april kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Torsdagstur, Hvalstrand
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi møtes på Askerlandets perle, Hvalstrand bad. Badet ble åpnet i 1934 under slagordet ”Sol, sjø, sandstrand – Hvalstrand”. Det er et fullstendig funksjonalistisk badeanlegget tegnet av arkitekt Andre Peters.

 

Etter en tur gjennom Hvalstrand, går turen inn i østre delen av Hvalskogen. Her ser vi på spor etter uttak av kalksten og kalkbrenning. Ut igjen av skogen følger vi Syverstadkollen østover. I dette området ble det allerede fra 1880 tallet bygget hytter og boliger. Ved Syverstad bussholdeplass tar vi undergangen under Slemmestadveien og inn i Syverstadskogen. Skogen er preget av to kalkrygger med furutrær. Mellom kalkryggene ligger to isdammer anlagt omkring 1890. Etter en rundtur i Syverstadskogen, krysser vi igjen Slemmestadveien og går inn i vestre del av Hvalskogen. Før vi avslutter turen går vi innom Hval gård, som var et ”kultursenter” på 1930-40-tallet bl.a. har Wildenvei skrevet diktet «Poplene på Hval».

 

Turens lengde er 5 km. Den er beregnet å vare 2 1/2 time.

Hvalstrand - Syverstadkollen

Vi møtes på Askerlandets perle, Hvalstrand bad. Badet ble åpnet i 1934 under slagordet ”Sol, sjø, sandstrand – Hvalstrand”. Det er et fullstendig funksjonalistisk badeanlegget tegnet av arkitekt Andre Peters. ...

Kontaktinformasjon:

  • Randi Larsen

Turleder:

  • Randi Larsen