Kveldsvandring til Gyrihaugen

Stubdal i Åsa var målet for turen som Peter Christen Asbjørnsen skriver om i fortellingen «En sommernatt på Krokskogen». Dette er utgangspunktet for vår tur til Gyrihaugen (682 moh). I den lyse sommerkvelden går vi innover på blåmerket sti via Huken. Tanken er at vi skal nyte solnedgangen når vi kommer på toppen. Gyrihaugen er kanskje det fineste utsiktspunktet på hele Krokskogen? Videre går turen på blåmerket sti til Løvlia og deretter på vei tilbake til Stubdal. Sommernatten har nok senket seg før vi er tilbake dit. Men de siste kilometerne tilbakelegges på vei, så det går greit.

Lengden på turen er 12 km og er beregnet å ta 4-5 timer. Husk beskyttelse mot mygg og knott. Ta med godt med mat og drikke. Meningen er å gå uten kunstig lys, men ta med hodelykt for sikkerhets skyld.

Det arrangeres samkjøring fra Venskaben kl. 19.00. Det tar cirka en 1 time å kjøre til Stubdal. Alternativt kan en møte opp direkte kl. 20.00 på parkeringsplassen på Stubdal der veien til Løvlia går opp.

 

Kveldsvandring til Gyrihaugen

Stubdal i Åsa var målet for turen som Peter Christen Asbjørnsen skriver om i fortellingen «En sommernatt på Krokskogen». Dette er utgangspunktet for vår tur til Gyrihaugen (682 moh). I ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Lars Chr. Iversen