Vintersamling for vinterturledere 2021

Kurs

Fra dato
29. januar 2021 kl. 16:00
Til dato
31. januar 2021
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Vintersamling
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12884

Ved hjelp av frivillige turledere har vi klart å planlegge den femte vinterturledersamlingen i DNT Oslo og Omegn. Vi ønsker med dette å skape en årlig arena hvor godkjente og aktive vinterturledere kan møtes, utveksle erfaring og utvikle sin rolle som vinterturledere.

Samlingssted er Brebua, den nye selvbetjente hytta ved Finsestasjon. Vi invitere alle våre aktive vinterturledere og sommerturledere som ønsker å ta vinterturlederkurs i 2021.

Maks antall deltakere: 16 deltakere.

Program: er under arbeid
Fredag:
Avreise fra Oslo S med Bergenstoget kl 12.03 med ankomst på Finse kl 16.09 (alle bestiller og betaler selv for sine billetter, men vent til administrasjonen bekrefter samlingsstedet).
Vi lager middag og om kvelden blir det erfaringsutveksling.  

Lørdag:
kommer

Søndag:
Avreise med tog kl 14.34 fra Finsestasjon med ankomst i Oslo kl 19.25 (alle bestiller og betaler selv for sine billetter, men vent til administrasjonen bekrefter samlingsstedet)

Pris: kr 560.-
(inkluderer Brebua, to middag, to frokost og to niste pakke).  Reise dekkes og bestilles av deltakerne. Skulle vi være nødt til å avlyse samlingen eller endre samlingssted refunderer vi ikke noen transportkorstnader.

Påmelding:
16 ledige plasser. Det prioriteres aktive vinterturledere, påmeldingsfrist er 15. desember

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet at alle som ikke bor i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc være gjeldende for turene. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakerne på DNT-turen anses for å være èn smitteverngruppe og deler soverom og spisebord.

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

                

Målsetning/formålet med Vinterturledersamling

DNT OOT ønsker med Vinterturledersamling å skape en årlige etterkommende arena hvor, i første hånd godkjente og aktive, vinterturledere kan møtes, utveksle erfaringer og utvikles i sin rolle som vinterturleder. Dette er ikke et Vinterturlederkurs (DNT-standard).

Tyngdepunktet skal ligge på aktive diskusjoner og praktiske øvelser blant deltakerne i kombinasjon med sosialt samvær.

Vinterturledersamlingen skal gjennomføres som et helg arrangement, fredag til søndag hvor deltakerne selv aktivt bidrar i de aktiviteter som gjennomføres.

Tema som behandles under vinterturledersamling skal ha tilknytning til de spesielle forhold som gjelder på fjellet vinterstid og i første hånd tilpasses de utfordringer som kan møtes i henhold til ordinære turprogram.

Tema som kan være aktuelle er for eksempel, men begrenses ikke til:

  • Turlederrollen
  • Planlegging av vintertur
  • Risikovurdering, internkontroll
  • Turteknikk vinterstid
  • Turutstyr, ny og berøvd
  • Handtering av nødsituasjoner
  • Første hjelp
  • Skredproblematikk
  • Bivuakk/nød bivuakk

Vinterturledersamlingen skal i tillegg være en mulighet for DNT OOT at informere og klargjøre for ny informasjon, instrukser og policys innen DNT og DNT OOT. Samtidig skal den gi en mulighet for tilbakekobling fra vinterturledergruppen til DNT og DNT OOT.

Vintersamling for vinterturledere 2021

Ved hjelp av frivillige turledere har vi klart å planlegge den femte vinterturledersamlingen i DNT Oslo og Omegn. Vi ønsker med dette å skape en årlig arena hvor godkjente og ...

Kontaktinformasjon: