AVLYST: Turlederkurs: Nærtur-, aktivitetsleder- og ambassadørkurs

Dette arrangementet er over!

** 

** Lørenskog Turlag tar del i dugnaden for folkehelsa og inntil videre innstiller vi alle turer og aktiviteter. Det er helt nødvendig at vi alle gjør det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset. Ut ifra råd fra Folkehelseinstituttets (FHI), har administrasjonen i DNT Oslo og Omegn valgt å avlyse alle turer og aktiviteter fra og med i går ettermiddag, torsdag 12. mars. Dette gjelder alle turer og arrangementer. Avgjørelsen gjelder frem til og med 26. mars. Det vil da bli gjort en ny vurdering. På grunn av usikkerheten rundt dette har vi valgt å avlyse og utsette turlederkurset lørdag 28. mars fra Sørlihavna. Kommunen har også stengt møtelokalet inntil videre. 
Vi kommer tilbake med ny dato for kurset. Dersom turaktivitetene kommer igang før vi får arrangert kurset, er du velkommen til å delta som aspirant / medturleder. **
 

På dette heldagskurset i regi av DNT Lørenskog Turlag får du en god innføring i DNTs organisasjon og tilbud, og du blir kvalifisert til å lede turer lokalt eller delta som medturleder. Gjennom aktivitetslederkurset får du inspirasjon til aktiviteter og leker for barn på tur, og du kan også lede turer for Barnas Turlag. 

Du kan gjennomføre både ambassadørkurs, nærturlederkurs og aktivitetslederkurs denne dagen - det er rett og slett et "Kinderegg". Vi trenger flere frivillige - vi trenger deg!

Ambassadørkurset er et 3 timers teoretisk kurs der du lærer om DNT historie og foreningens virke. Dette kurset er obligatorisk for alle som er frivillige i DNT. 

DNT aktivitetslederkurs er et 3 timers praktisk kurs med aktiviteter rettet mot barn og friluftsliv. Aktivitetslederkurset er et selvstendig kurs for alle som ønsker påfyll og inspirasjon til sitt engasjement i DNT eller Barnas Turlag. Her får du tips til leker og aktiviteter som egner seg for barn.

Nærturlederkurs er det enkleste turlederkurset og går over 4 timer. Det er fokus på turlederrollen, turkunnskap og sikkerhet og ansvar.

Dersom man har gjennomført deler av kurspakken tidligere er det mulig å bare delta på de relevante modulene. Gi beskjed om dette ved påmelding. 

Tidsplan:

9.00: Velkommen. Presentasjon av kursholdere og deltakere

9.15-12.15: Ambassadørkurs (inne)

12.15-13.00: Lunsj (medbrakt matpakke)

13.00-16.00: Aktivitetslederkurs / Nærturlederkurs (utendørs)

16.00-17.00: Ettermiddagsmat (utendørs -gi beskjed om eventuelle allergier.) 

17.00-19.00: Nærturlederkurs (inne)

Endringer i programmet kan forekomme

Opptakskrav:

Hovedmålgruppen for kurset er personer som ønsker å bidra fremover i Lørenskog Turlag. Ved stor pågang forbeholder vi oss retten til å prioritere våre frivillige som allerede er aktive i andre grupper. Ingen øvrige opptakskrav utover medlemskap i DNT. 

Pris: 

Kurset er gratis, men vi forventer at du deltar på minst to aktiviteter i året.
Du må melde deg av innen 7 dager før om du blir forhindret fra å delta. Hvis ikke faktureres kurset med normal kursavgift kr. 500.-

Tidspunkt:
Lørdag 28. mars fra 09.00 - ca. 19.00.

Oppmøte: 
Kurset holdes i og utenfor kommunens nybygg på Sørlihavna, hvor det også  er god plass til parkering.

Adkomst:
Buss 110 til stoppested Sørlihavna. Derfra 3 min gange til kommunens nybygg i aktivitetsparken.

Ha med:

  • Klær til å bevege deg og være ute i, uansett vær. Deler av kurset foregår utendørs. 
  • Matpakke og drikkeflaske. Vi lager felles middag. Gi beskjed om allergier. 
  • Noe å skrive med og på.

Anbefalt litteratur (kan kjøpes i Tursenteret i Storgata 3)

  • Turlederhåndboken, DNT.
  • Lek og lær, aktivitetsbok fra DNT
  • UTE aktiviteter i naturen, Anne-Britt Nilsen

Annet

Kurset krever medlemsskap i DNT. Les mer om medlemsskap og meld deg inn her

** MERK: Formålet med kurset er å utdanne turledere som ønsker å bidra til Lørenskog Turlag og Barnas Turlag Lørenskog. Ved fulltegnet kurs vil disse prioriteres. **

AVLYST: Turlederkurs: Nærtur-, aktivitetsleder- og ambassadørkurs

**  ** Lørenskog Turlag tar del i dugnaden for folkehelsa og inntil videre innstiller vi alle turer og aktiviteter. Det er helt nødvendig at vi alle gjør det vi kan for ...

Kontaktinformasjon: