Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også!

Vi planlegger to alternative turer for å tilpasse oss smittevernreglene.

 

Alternativ 1:

Turen går fra parkeringen på Skogheim ved Spar butikk, Fagerstrand kl 9.30. Har man ikke bil, går det båt fra Aker brygge kl 8.33, buss 575 til Solbakken eller Skogheim. Turen fortsetter som beskrevet under til Fjellstrand 12 km, her snur vi og går tilbake gjennom skogen på fin tursti forbi Nyborgdammen, Høyåståjærn til Tjærnsbråtan, Svestadtjern og tilbake til Fagerstrand. 

Alternativ 2: ( hvis det blir akseptabelt å ta hurtigbåt)

Turen starter fra Aker brygge kl 9.45 med en times båtur langs Nesoddlandet imens vi beskuer kysten vi skal vandre tilbake langs. Båten stopper på flere små brygger og idylliske øyer i fjorden og er en opplevelse i seg selv.

På Fagerstrand brygge går vi i land. Her starter vi vår vandring oppover mot Skogheim og et lite stykke på Lillerudveien. Ved Solbakken går vi ned mot Kjerringbukta, forbi Geitmyrdammen, over Spro brygge til gruvene på Spro. Her passer det med en god matpause. De som vil kan besøke feltspatgruvene (kråkesølv) eller ta seg et friskt bad i det krystallklare vannet på Diamantstranda.

Turen fortsetter videre gjennom skogen forbi Rogneskjær og ned mot Svestad brygge hvor det er en liten kiosk når dykkesenteret ProDykk er åpent. Fra Nordstrand og Dalbo går veien bratt opp til Dalboveien og ned til Fjellstrand brygge. Veien går forbi Paradisbukta og opp Brattbakken. Om vi vil, kan vi ta en avstikker innom Annas hybe en koslig kafé kjent for god kaffe, mat og god is. Der finner vi også en Jokerbutikk.

Turen fortsetter over Glanern gjennomskogen mot Ommen og opp trappene til Olianas utsikt. Her går stien litt bratt opp langs åsen med flott utsikt over Ommen og sørover til Håøya. Stien går videre gjennom skogen til Ellingstadåsen hvor vi får flott utsikt til Steilene. Her fra går vi et stykke gjennom skogen igjen før vi kommer ned på Gamle Alvernsvei som går bratt opp og gjennom Bjørnemyr boligfelt og vi kommer til Sunnaas sykehus. Et stykke til på fylkesveien kommer vi til Varden, Nesoddens flotteste utsiktspunkt. Nå er vi slitne etter å ha lagt bak oss over 20 km. Da passer det bra at det meste av turen går nedover på lettgåtte småveier og trapper til Flaskebekks lange strandpromenade med idyliske badehus ned til Nesoddtangen brygge.  

Endelig i mål etter 25 km trenger vi kanskje noe godt å drikke og en god middag imens vi venter på båten? Signalen Sjøbad bar og resturant her på Nesoddtangen har den beste beliggenheten og er kjent for god mat og drikke. 

Så er det bare å gå ombord på Nesoddbåten og seile tilbake til byen.

Oppmøte:

Alternativ 1: kl 9.30 på parkeringen ved Skogheim på Fagerstrand.

Alternativ 2: 9.45 på Aker Bygge, Nesoddbåten ( obs, det kan være mye folk og kø)

Ta med : Matpakke for hele dagen, drikke ( noen vannkilder langs ruta), gode sko, solkrem, badetøy og klær etter vær. Husk også antibac og papirlommetørkle.

Det er mulig å avslutte turen underveis da vi ofte er i nærheten av buss eller båt langs ruta.

Denne turen er gradert som krevende p.g.a lengde og noe ulent og bratt terreng.

Lengde: ca 25 km, høyeste punkt 300 m.o.h., oppstigninger ca 1200 m.

Tid: ca 7 timer uten pauser.

Kostnad: Bensin og bompenger eller båtbilletter tur/retur kr 122.-, eller tillegsbillett kr 48.- for de som har månedskort. 

 På grunn av smittevernsreglene som nå gjelder, har vi påmelding til denne turen. Se forøvrig mer om smittevernsrelene til DNT her: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/ Vi understreker at hvis man er i karantene, isolasjon eller har symptomer på for eksempel halsinfeksjon, kan man ikke delta. Meld da ifra til turleder om dette via mail, slik at folk som eventuelt står på venteliste, kan få bli med

 

 

Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også! Vi planlegger to alternative turer for å tilpasse oss smittevernreglene.   ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Kirsti Magelssen