Fisketur på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 08:25
Til dato
17. juli kl. 22:27
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Hardangervidda, Fisketur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12671

Dette er fjellturen for deg som liker å teste fiskelykken! Her kryr det av små og store fiskevannog elver hvor vi kanskje kan trekke en ørret eller to. Det er normalt sett meget godt fiske fra 1.juli til september i dette område. Turen er også fin for deg som liker å gå en fjelltur. Med den koselige DNT-hytta Sandhaug som utgangspunkt, er mulighetene mange for fine dagsturer. Her kan vi friste med “lettgåtte” vidder med beitende villrein og vann med bitevillig ørret. Husk fiskestanga!

Program

Dag 1: Ankomst Sandhaug (1250 moh), ca 15 km/4 timer
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Bergenstoget fra Oslo S kl 08.25 til Geilo, ankomst kl 11.53. Videre med ekstrabuss fra Geilo stasjon kl.12.00 til Tinnhølen, ankomst ca kl 13.15. Herfra får vi bagasjetransport, men vi må ta beina fatt de ca 15 km til Sandhaug. Fotturruta går sørover fra parkeringsplassen ved Tinnhølen, på vestsida av kjøresporet over Hellehalsen til stidelet til Dyranut og Krækkja/Halne. Videre langs på helårsbru over Snero og på sti over Eriksbuegga, gjennom Eriksbudalen og opp øst for Trondavadnutane og ned til Sandhaug.

Dag 2-4: Dagsturer/fisketurer fra Sandhaug
Man kan vel aldri garantere fisk, men med gode vann/elver som Nordmannslågen, Dimmedalen og Laken,er sjansen er meget stor.

Flotte tilrettelagte dagsturer med og uten fisketurer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. 

Dag 5: Hjemreise Sandhaug - Oslo, ca 15 km/4 timer
Til fots fra Sandhaug tilbake til Tinnhølen, bagasjetransport. Ekstrabuss fra Tinnhølen kl.16.45 til Geilo, ankomst ca kl 18.00. Tog fra Geilo kl. 8.58 til Oslo S, ankomst kl 22.27.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6780,- fra/til Geilo
Kr 7919,-, fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss 2 turledere)

Annet: Sengetøy er inkludert. Bagasjetransport.Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Spesielt for denne turen:Ta med ditt eget fiskeutstyr. 
Velger du mark eller sluk, bestem selv eller ta med begge deler.
- Mark, markkroker, dupp og splitthaggel 
- Sluk, spinner og sluklås
Dette kan også kjøpes på hytta hvis du mangler noe.

- Kniv, fiskestang og snelle

Fiskekort kjøpes på nett INATUR

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart  Eidfjord1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Sandhaug

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Fisketur på Hardangervidda

Dette er fjellturen for deg som liker å teste fiskelykken! Her kryr det av små og store fiskevannog elver hvor vi kanskje kan trekke en ørret eller to. Det er normalt ...

Kontaktinformasjon: