Fall til ro på Glitterheim

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 08:02
Til dato
10. juli kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Glitterheim, Glittertind, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12698
Dette arrangementet har allerede startet!

Glitterheim er en svært populær DNT hytte i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer. Alt fra enkle turer til mer krevende toppturer. De hyggelige bestyrerne, Tone og Knut Vole, passer godt på alle, og serverer god, lokal mat. “Seniorbestyrer” Ole Vole vil holde et foredrag om Glitterheims historie en av kveldene. 

Program

Dag 1: Ankomst Glitterheim (1400 moh), ca 7 km/2-3 timer
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Avreise med Trondheimstiget fra Oslo S kl. 08.02 til Otta, ankomst kl 11.29. Videre med ekstrabuss fra Otta stasjon kl. 11.35 til Nasjonalparkgrensen i Veodalen. Til fots til Glitterheim, bagasjetransport. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2-4: Dagsturer ut fra Glitterheim
Flotte tilrettelagte dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. En av dagene prøver vi oss opp på Glittertind (2460 moh.) dersom været tillater det.

Dag  5: Hjemreise Glitterheim - Oslo, ca 7 km/2-3 timer
Til fots fra Glitterheim til Nasjonalparkgrensen i Veodalen, bagasjetransport. Ekstrabuss fra Nasjonalparkgrensen i Veodalen kl. 13.30 til Otta, ankomst ca kl 15.30. Videre med tog kl.16.28 til Oslo S, ankomst kl. 20.04. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7290,- fra/til Otta
Kr 8503,-, fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 20 (pluss 3 turledere)

Annet: Sengetøy er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Jotunheimen aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Glitterheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Fall til ro på Glitterheim

Glitterheim er en svært populær DNT hytte i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer. Alt fra enkle turer til mer krevende toppturer. ...

Kontaktinformasjon: