Tur og yoga på Krækkja

Fellestur

Fra dato
30. august 2020 kl. 08:25
Til dato
3. september 2020 kl. 19:05
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Krækkja, Hardangervidda, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12666
Dette arrangementet er over!

Tur, kultur og natur omringer Krækkja. Terrenget her er lettgått, åpent og vakkert. I området rundt hytta er det flere gamle boplasser og fangstgraver som er lett tilgjengelig. Turlederne vil sørge for flotte og varierte fjellturer i løpet av uka. Dagene starter og avsluttes med yoga som passer for alle. Bestyrerne på Krækkja, Signe og Per Martin, ønsker alle velkommen, og sørger for god bevertning. 

Program

Dag 1: Ankomst Krækkja (1160 moh), ca 5 km/1-2 timer
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Bergenstoget fra Oslo S kl 08.25 til Geilo, ankomst kl 11.53. Videre med buss fra Geilo stasjon kl.12.00 til Fagerheim, ankomst kl 12.35.  Vi tar med oss bagasjen og går noen hundre meter vestover langs veien og får bagasjen over i båten. Litt mat og drikke kan være greit å ha med på turen videre inn til fots til Krækkja. 

Dag 2-4: Dagsturer fra Krækkja

Dagene starter og slutter med Yoga som passer for alle! Tilrettelagte dagsturer i flotte omgivelser. Turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 5: Hjemreise Krækkja - Oslo, ca 5 km/1-2 timer
Til fots fra Krækkja til Fagerheim, bagasjetransport. Ekstrabuss fra Fagerheim kl. 14.00 til Geilo, ankomst ca kl 14.35. Tog fra Geilo kl. 15.16 til Oslo S, ankomst kl 19.05.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6390,- fra Fagerheim/til Geilo
Kr 7651,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 20 (pluss 3 turledere)

Annet: Sengetøy er inkludert. Bagasjetransport.Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

 

Gradering av turenblå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

DNT-gruppa er i følge og vil dele soverom og spisebord.

 

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Finse1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:


Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Tur og yoga på Krækkja

Tur, kultur og natur omringer Krækkja. Terrenget her er lettgått, åpent og vakkert. I området rundt hytta er det flere gamle boplasser og fangstgraver som er lett tilgjengelig. Turlederne vil ...

Kontaktinformasjon: