Grimsdalen og Opera Di Setra

Fellestur

Fra dato
30. juni kl. 08:02
Til dato
4. juli kl. 17:26
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rondane, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Grimsdalshytta
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12702
Dette arrangementet er over!

På turen skal vi bo på Grimsdalshytta, en solid og tradisjonsrik DNT-hytte. På Grimsdalshytta blir det god bevertning og rikelig påfyll av trivsel, energi og nye krefter. Turen avsluttes med Opera Di Setra, en operaforestilling i friluft på en setervang i Nord-Østerdalen. Her blir det musikk, tradisjoner, folk og dyr i skjønn forening. Fortid, nåtid og fremtid knyttes sammen. 

Program

Dag 1: Ankomst Grimsdalshytta (1000 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget  går fra. Avreise med Trondheimstoget fra Oslo S kl. 08.02 til Dombås, ankomst kl 12.00. Videre med ekstrabuss til Grimsdalshytta, ankomst ca. kl. 13.00. Det blir tid til en kort tur i området rundt hytta før vi nyter en god middag. På kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turene/dagene videre.

Dag 2-3: Dagsturer ut fra Grimsdalshytta
Flotte tilrettelagte dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 4: Grimsdalshytta - Tynset hotel og Opera di Setra
Ekstrabuss fra Grimsdalshytta kl. 09.30 til Tynset hotel, ankomst ca kl.12.30. Mulighet for en kort rusletur i Tynset, før det blir tidlig middag. Vi tar buss tur-retur setervangen i Tylldalen hvor vi skal se Opera de Setra - Tryllefløyten. Tilbake på Tynset hotel blir det nattmat og tid til å fordøye utflukten og Operane.

Dag 5: Hjemreise Tynset - Oslo
Etter en god lang hotelfrokost blir det avreise med tog fra Tynset kl.12.59 til Oslo S, ankomst kl. 17.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7980,- fra Dombås/til Tynset
Kr 9408,-, fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 20 (pluss 2 turledere)

Annet: Sengetøy er inkludert. Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: grønn/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Rondane nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller i Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Grimsdalshytta
Tynset hotel 

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Grimsdalen og Opera Di Setra

På turen skal vi bo på Grimsdalshytta, en solid og tradisjonsrik DNT-hytte. På Grimsdalshytta blir det god bevertning og rikelig påfyll av trivsel, energi og nye krefter. Turen avsluttes med ...

Kontaktinformasjon: