Idylliske vestlandsperler

Fellestur

Fra dato
26. juli kl. 09:40
Til dato
30. juli kl. 18:20
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12675

Turen til Lusterfjorden og Breheimen er blitt svært populær og gjentas også i år. Her er det fjell og fjord i skjønn forening. Vi overnatter på Nes Gard, som ligger flott til ved Lusterfjorden med utsikt mot et av Norges høyeste fossefall, Feigumfossen. Vi besøker to vakre støler i Breheimen, DNT-hyttene Vigdalstøl og Navarsete. En av dagene tar vertskapet oss med på en “Lusterfjorden rundt”-tur der vi besøker utvalgte kulturperler.

Program

Dag 1: Ankomst Nes Gard
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitorer for å finne ut hvilken plattform bussen  kjører fra. Turleder møter dere ved plattformen. Avreise med buss VY170 kl. 09.40 til Sogndal. Videre med ekstrabuss kl.16.15 til Nes Gard, ankomst ca. kl. 17.00. Velkomstmiddag, før det på kvelden blir en kort informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2: Navarsete
Fottur til stølen Navarsete, (tilhører Nes Gard men disponeres av DNT som selvbetjeningshytte). Ca. 1 time vandring. De som ønsker det kan gå videre inn til Haggdalseter, eller ned til Nes Gard langs den gamle kløvstien.

Dag 3: Lusterfjorden rundt
En spennende kulturdag som blant annet inneholder: En lett vandretur fra Hafslo, langs en historisk vei fra ca. 1780, ned til Solvorn. Byvandring i Solvorn (minner om sørlandsidyll). Besøk til Galleri Walaker.  Ferge over Lustrafjorden til Urnes og omvisning i Urnes stavkirke. Lerummuseet, saft og syltetøymuseum fra 1910.

Dag 4: Vigdalstøl 
Fottur til Vigdalstøl (Selvbetjent DNT hytte), ca.1 time vandring. Her blir det orientering om Hans Vigdal. Vi avslutter dagen i Krundalen, med utsikt til den mektige breveggen Bergsetbreen. Festmiddag siste kvelden!

Dag 5: Hjemreise Luster - Oslo
Ekstrabuss fra Luster, Nes Gard, til Sogndal. Videre med buss VY170 kl.11.30 til Oslo Bussterminal, ankomst kl. 18.20. 

NB! Vi tar forbehold om endringer og rekkefølgen på dagene med tanke på været.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 8170,- fra/til Sogndal
Kr 9589,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 15 (pluss 1 turleder)

Annet: Sengetøy/håndkle er inkludert. Dobbeltrom med eget bad. Enkeltromstillegg. Ta med matpakke til reisedagen!
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: 
Norgesserien 10055 Sogndal 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Nes Gard
Navarsete
Vigadalstøl

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Idylliske vestlandsperler

Turen til Lusterfjorden og Breheimen er blitt svært populær og gjentas også i år. Her er det fjell og fjord i skjønn forening. Vi overnatter på Nes Gard, som ligger ...

Kontaktinformasjon: