Avlyst Femundsmarka og Elden-spelet

Fellestur

Fra dato
28. juli 2020 kl. 08:00
Til dato
1. august 2020 kl. 21:26
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Elden-Spelet
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12696
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Eldenspelet er avlyst pga korona, derfor avlyses hele turen.

Femundsmarka byr på vakker villmark, med trolsk furuskog, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et perfekt utgangspunkt for gode turer. Det blir båttur på Femunden og avslutning med Elden-spelet i spektakulære omgivelser midt i verdensarvbyen Røros. Her blir det også guidet byvandring.

Dag 1: Ankomst Svukuriset (830 moh.) ca 4 km/1 time
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra.  Avreise med ekstrabuss kl 08.00 til Elgå. Videre med båt fra Elgå kl.14.00 til Revlingen, ankomst 14.30. Til fots opp til Svukuriset, bagasjetransport.

Dag 2 til 4:
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. En av dagene prøver vi oss opp på Store Svuku (1415 moh.) dersom været tillater det.

Dag 4: Svukuriset - Revlingen - Røros - Elden-spelet, ca 4 km/1 time
Til fots fra Svukuriset til Revlingen, bagasjetransport. Båt fra Revlingen kl. 13.00 over Femunden til Synnervika. Videre med buss fra Synnervika kl. 15.30 til Røros. Ankomst Røros Hotell ca.kl. 17.15. Middag. På kvelden gjør vi oss klare for Elden-spelet  som spilles ute bak Slegghaugan, starter ca. kl. 21.30. Tilbake på Røros Hotell blir det nattmat og tid til å fordøye utflukten og spelet. 

Dag 5: Hjemreise Røros - Oslo
Etter en god frokost blir det guidet byvandring og omvisning i Røros kirke. Turstart fra Røros Hotel kl 10.00. Varighet ca 2 timer. Resten av dagen koser vi oss i Røros. Avreise med tog fra Røros kl 16.20 med togbytte på Hamar og videre til Oslo S, ankomst 21.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 8.160,- fra/til Elgå/Røros
Kr 9.780,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 18 (pluss 2 turledere)

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Femundsmarka nord 1:50 000, eller Femunden 1:100 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Svukuriset
Røros Hotell

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Femundsmarka og Elden-spelet

Femundsmarka byr på vakker villmark, med trolsk furuskog, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et ...

Kontaktinformasjon: