Skarvheimen 55+

Fellestur

Fra dato
6. september 2020 kl. 08:25
Til dato
10. september 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12676
Dette arrangementet er over!

Skarvheimen inneholder det meste; fine topper og fjellrygger, dype daler, rikt dyreliv, tydelige stier og mange flotte, betjente og selvbetjenter hytter. Vi starter turen med overnatting på Iungsdalshytta, hvor bestyreren tar oss med ned i den flotte steinhytta og forteller den spennende historien om Eivind Fredlaus. På Geiterygghytta blir vi en ekstra natt for å gå tur eller bare nyte en hviledag i hytteveggen.

 

Program:

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta (1111. moh), ca 3 km/1 time
Oppmøte på Oslo Sentralstasjon 20 min før avreise. Avreise med tog kl 08.25 (Bergenstoget) til Ål, ankomst kl 11.32. Ekstrabuss fra Ål stasjon kl 11.35 til Tovika, ankomst ca kl 12.45. Vi tar beina fatt og går et kort stykke langs veien og videre langs nordsida av vannet over Tovikstangen og opp til helårsbru over Fossebrekka før vi ankommer Iungsdalshytta. Etter innkvarteringen går vi ned til steinhytta for å høre historien om Eivind Fredlaus. Her blir det servert kaffe og lapper. Etter middag samles vi i stua har en presentasjon av gruppa og informasjon om turen videre.

Dag 2: Iungsdalshytta - Kongshelleren (selvbetjent) 1466 moh, ca 15 km/5 timer
Etter en god frokost begir vi oss på turen til Kongshelleren. Vestover fra hytta, på helårsbru over Iungsdøla og til stiskillet til Raggsteindalen og Storestølen. Herfra sørvestover opp i fjellsida til Skarvåne som steingås. Videre mot vest og inn i vestre Iungsdalen og opp til austre Volavatnet. I grov ur på nordsida av Volavatna (1463 moh). Volavassbekken krysses ovenfor Kongshellervatnet, ned til vannet og fram til hytta. Kongshelleren sitt proviantlager stiller med tørrmat og hermetikk, og det er opp til deltakerne å sette i sammen de deiligste retter. Nyt kvelden og lyset på Kongshelleren.

Dag 3: Kongshelleren - Geiterygghytta (1228 moh),  ca 13 km/5 timer
Etter frokost tar vi fatt på vask og rydding av hytta og gjør oss klare til å starte på dagens etappe.
På bru over elva like ved hytta, sørover vest for Langavatnet, inn i skaret mellom Kongshellernuten og Langvassnuten før stien går videre sørvestover i lett terreng. Forbi fjellet Bolhovd, på sommerbru over elva Rossdøla, inn til stidele og inn sørover på stien mellom Steinbergdalen og Geiterygghytta. Lett nedstigning ca.150 høydemeter i lett og mykt terreng ned til stidelet mot Hallingskeid, videre noen hundre meter langs veien sørover til Geiterygghytta. I dag blir det deilig 3-retters middag som vi får servert.

Dag 4: Geiterygghytta
Vi tar en deilig lang frokost og gjør oss klare med dagstursekken vår. Dagens turmål bestemmes etter vær- og føreforhold. Det er flere fine topper på mellom 1300 - 1500 moh man kan "bestige" . Det er selvsagt også mulig å ta en hviledag i hytteveggen. Etter middag samles vi i peisestua for en siste kveld med turgjengen.

Dag 5: Geiterygghytta - Finse - hjemreise (1222 moh), 15 km/5-6 timer
Etter frokost gjør vi oss klare for siste dags marsj over mot Finse. Rolig start langs vannet og deretter over i mer bratte stigninger opp på østsiden av Omsvatnet og videre opp mot St.Pål. Kan være det er noen snøfonner igjen opp disse stigningene. Fantastisk utsikt når man kommer på på toppen. Videre ned forbi Klemsbu til Finse. Har vi god tid kan man ta en tur på hotellet og slappe av før avreise med toget. Her er det mulig å få kjøpt seg litt å spise. Tog fra Finse kl 18.19 til Oslo S, ankomst kl 22.27.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 6.010,- fra Ål/tilFinse
Kr. 7.178,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:
Husk å ta med mat og drikke til første dag.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Iungsdalshytta
Geiterygghytta
Kongshelleren

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Skarvheimen 55+

Skarvheimen inneholder det meste; fine topper og fjellrygger, dype daler, rikt dyreliv, tydelige stier og mange flotte, betjente og selvbetjenter hytter. Vi starter turen med overnatting på Iungsdalshytta, hvor bestyreren ...

Kontaktinformasjon: