Avlyst Ekstra lett nærtur på Mortensrud - Månedens tur til Hovedøya

Fellestur

Dato
12. mai kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivi100, Nærturgruppe, Nærtur, Jubileumsuka
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Månedens tur går til Hovedøya. Vi vandrer på en av Oslofjordens flotteste øyer. Hovedøya ble kjøpt av Oslo kommune i 1954 og forvaltes i dag av Friluftsetaten. Nord på øya finner man klosterruiner fra 1147, og det finnes kanonbatterier og kruttus fra 1800-tallet, fra den gang øya ble disponert av Forsvaret. Store deler av Hovedøya er fredet etter kulturminneloven. 

Transport: T-bane 11:03 til Nasjonaltheateret. Båt fra Aker Brygge til Hovedøya. Retur med båt og T-bane tilbake til Mortensrud.

Generelt om turene: 

Bli med på hyggelig og enkle tirsdagsturer på Mortensrud. Møt opp kl 11.00 på Mortensrud Torg ved trappene til T-banen.

Vi går i nærområdet på Mortensrud. Tempo og lengde er tilpasses deltakernes ønsker og behov. Turene varer i ca. 1,5-2 timer og noen ganger er det kafébesøk etter turen for dem som ønsker. Hver andre tirsdag i måneden arrangerer vi Månedens tur kl. 11-15. På disse turene reiser vi til et annet turutgangspunkt. Vi bruker gjerne to timer på gåturen, eksklusiv reise og spisepause. Husk å ta med reisekort, drikke og matpakke når vi skal raste underveis. Ta på gode sko og klær som passer til været. Husk brodder i vintersesongen. Alle turene starter fra Mortensrud Torg. Turene arrangeres hele året, med unntak av sommerferie, juleferie og påskeferie. Du trenger ikke å kjenne noen fra før eller ha erfaring med lignende turer. Turene er gratis og det er bare å møte opp. Her finner du oversikt over vårens turprogram.

NærturgruppeTurene er i regi av prosjektet Aktiv i 100, som har til hensikt å få flere folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærheten av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgrupper. 

Ved spørsmål, ta kontakt: lisbeth.hildremyr@dntoslo.no, tlf. 22 82 28 00

Velkommen

Ekstra lett nærtur på Mortensrud - Månedens tur til Hovedøya

Månedens tur går til Hovedøya. Vi vandrer på en av Oslofjordens flotteste øyer. Hovedøya ble kjøpt av Oslo kommune i 1954 og forvaltes i dag av Friluftsetaten. Nord på øya ...