Hardangervidda 55+

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 08:25
Til dato
24. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hytte, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12674
Dette arrangementet er over!

Turen går i et åpent landskap på nordre del av Hardangervidda, med overnatting på betjente DNT-hytter. Vertskapet på samtlige hytter tar imot gruppa og byr på velsmakende middager og frokoster. Terrenget er til dels lettgått med utsikt mot Hårteigen, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen. For å korte ned en av dagsetappene, blir det båttur over Halnefjorden. I peisestua er det mulighet for trivelige kvelder med andre hyggelige fjellfolk.

Program:

Dag 1: Ankomst Solheimstulen ( 989 moh)
Oppmøte Oslo S ca 20 min før avreise i avgangshall ved nedgang til plattform. Avreise kl 13.09 til Kongsberg. Videre med buss kl 15.30 til Uvdal og ekstrabuss 18.05 til Solheimstulen. Vi nyter en deilig middag og en samlingsstund i stua. Presentasjon av gruppa og informasjon om turen videre.

Dag 2: Solheimstulen - Mårbu (1.146 moh), ca 20 km/ca 7 timer
På dagens etappe venter en ca 200 meters oppstigning på de første 2,5 km. Deretter går det i kupert terreng, mellom nuter og tjern, kryssing av elva Smågåe i østenden av Smågåefjorden. Etterhvert passeres turens høyeste punkt på nesten 1.300 moh før stien går nedover til idylliske Mårbu, plassert ved bredden av vannet Mår. Her blir det godt med et opphold og en hyggelig sommerkveld.

Dag 3: Mårbu - Rauhelleren (1.221 moh), ca 22 km/ca 7 timer
En deilig frokost inntas før sekken tas på ryggen og det bærer av sted på nye stier. I jevn høyde og i småkupert og trivelig terreng, går turen nordvestover til Rauhelleren, DNT Drammens nydelige hytte midt på vidda. Her blir dere stelt godt med, så gled dere til middag og nok en sommerkveld i Hardangervidda nasjonalpark.

Dag 4: Rauhelleren - Krækkja, ca 13 km/ca 5 timer
Fottur og båtur i èn pakke er programmet for dagens etappe. Så dagen starter ute, etter frokost, med en nydelig fottur over til Halnefjorden. Der står Halnekongen og venter på å frakte oss "sjøveien" til Rv7. Vi skal krysse denne veien så raskt vi kan, og komme oss siste bit over til Krækkja. Nok en nydelig turdag venter dere. Det gjør også vertskapet på Krækkja. De gleder seg til å ta imot gjengen, og står klar med middag i den intime spisestua.

Dag 5 Opphold Krækkja
Vel vitende om at vi har all verdens tid ved frokostbordet i dag, kan vi allikevel se fram til en god dagstur i nærområdet rundt Krækkja. Turlederne lager en god turplan utifra vær, erfaring og deltakernes ønsker. Dette blir også siste kveld med deres nye venner.

Dag 6 Krækkja - Fagerheim ca 5 km/ca 2 timer
En lang frokost kan nytes siste dag. Turen ut til Fagerheim er lettgått og lite kupert. På Fagerheim står ekstrabussen og venter på dere. Den frakter dere til Geilo. Fra Geilo går toget kl 15.16 med ankomst Oslo S kl. 19.05

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 7.210,- fra Kongsberg/til Geilo
Kr. 8.057,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  båttur, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart  Rauhelleren og Turkart Skarverennet, begge i målestokk 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Solheimstulen
Mårbu
Rauhelleren
Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Hardangervidda 55+

Turen går i et åpent landskap på nordre del av Hardangervidda, med overnatting på betjente DNT-hytter. Vertskapet på samtlige hytter tar imot gruppa og byr på velsmakende middager og frokoster. ...

Kontaktinformasjon: