Langsua 55+

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 08:02
Til dato
27. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12673

Bli med til Langsua, også kalt Jotunheimens forgård. Her finner vi idylliske lavfjellslandskap med vidt utsyn til Jotunheimen og Rondane. Vi skal bo på den betjente DNT-hytta Liomseter og selvbetjeningshytta Storkvolvbua. Vi avslutter turen med en natt på Strand fjellstue og spennende tur til jettegrytene i Helvete Naturpark.

Program:

Dag 1: Ankomst Liomseter (915 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen ca. 20 minutter før avreise. Se på monitorene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Tog fra Oslo S  (Trondheimstoget) kl. 08.02 til Lillehammer, ankomst kl 10.06. Videre med ekstrabuss kl.10.15 til Liomseter, ankomst ca.kl.12.15. Vi installerer oss på hytta og tar en kort tur i området rundt Liomseter før middag. Om kvelden blir det en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2: Liomseter 
Etter en god og lang frokost er vi klare for tur. Turlederne vil kunne dele gruppa så man kan få valgmulighet mellom kort eller noe lengre tur. Et av dagsturmålene kan f.eks.bli Suluhøgda (1122 moh). Etter middag blir det sosialt samvær i peisestua.

Dag 3: Liomseter - Storkvolvbua, selvbetjent (1200 moh), ca 16 km/5 timer
Dette er en lettgått trase selv om det går slagt oppover mesteparten av dagen. Det er gode stier og med flott utsikt over dette fantastiske turområde. Vi går over bekken, nedenfor Fehytta og slakt opp til snaufjellet, over Vakkerlifjell og Nonstjønnengene. Videre øst for Nordre Langsua svinger stien mot nord og forbi stidele mot Langsubua. Forbi Viertjønnet og ned til Storkvolvbua. Hytta ligger helt fantastisk til med en enorm utsikt. Trenger du en"dusj", kan vi anbefale "badegulpen" nedenfor hytta. Nye utedoer er også på plass. Vi lager felles middag med uttak av proviant fra matlageret på hytta.

Dag 4: Storkvolvbua - Strand Fjellstue, ca 15 km/5-6 timer
Etter frokost blir det felles rydding og vasking av hytta før vi setter i vei for siste dags fottur.
Opp bak "hundehytta" og videre over Forundringshaugen og ned til Gardbutjønnan. Østover langs vannet, forbi Nordbua og opp gjennom Venaglia og gjennom skaret nord for Leppfjellet (1189 moh). Videre opp gjennom Leppskardet (1175 moh) og bratt ned til Melgardsætra (943 moh). Videre østover, gjennom skogen på god sti ned til Vassenden. Her vil vi få transport til Strand Fjellstue (ca 3 km). Vel framme kan vi slappe av, ta en varm dusj og fryde oss over de artige og fine rommene på fjellstua. Etter en avsluttende middag med gjengen blir det sosialt samvær i en av stuene på fjellstua.

Dag 5: Strand Fjellstue - Helvete - hjemreise.
Etter en god frokost pakker vi oss ut fra rommene og tar ekstrabuss kl 10.00 til Helvete Naturpark. Her blir vi møtt av vår turguide som vil ta oss med på en spennende tur bratt ned til jettegrytene. Turklær og fjellstøvler anbefales.
Da er vi klare for hjemreisen og ekstrabussen vil hente oss kl 12.30 og vi vil ha ankomst Lillehammer stasjon ca kl 13.45. Tog fra Lillehammer kl 15.07 til Oslo S, ankomst kl 17.26.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 6.370,- fra/til Lillehammer
Kr. 7 163,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, 2 turleder, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 2 turledere)

Annet:
Husk mat og drikke til første reisedag.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Topokart: Langsua Nasjonalpark1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Liomseter
Storkvolvbua
Strand Fjellstue

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

 

 

Langsua 55+

Bli med til Langsua, også kalt Jotunheimens forgård. Her finner vi idylliske lavfjellslandskap med vidt utsyn til Jotunheimen og Rondane. Vi skal bo på den betjente DNT-hytta Liomseter og selvbetjeningshytta ...

Kontaktinformasjon: