Avlyst Nærtur på Ammerud - Månedens tur til Harald Grandes hytte

Fellestur

Dato
28. april kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Aktivi100
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Månedens tur:

Månedens tur går til Harald Grandes hytte. Harald Grande (1927-2017) var en av mange enslige som bygget seg hytte i marka etter krigen, da boligpolitikken i etterkrigsårene favoriserte familier og par. De fleste hyttene ble brent ned av Oslo Kommune på 1960-tallet, mens denne hytta var så vanskelig å finne at den ble stående. Grande bodde i hytta fra etterkrigstiden og helt frem til 1983. Den er et viktig etterkrigsminne og ble restaurert i 2019. Turen starter fra Stig og går på turveier og stier i Grefsenåsen. Ta med mat og drikke. 

Transport: Buss 31 fra Ammerud (Trondheimsveien) klokka 11:02 til Stig.

Ta på gode sko og klær etter vær. Ta også gjerne med deg en venn. Det er plass til alle på tur.

 

Generell informasjon om nærturene:

Oppmøte på Ammerud T-banestasjon tirsdager klokka 11:00. Siste tirsdag i måneden arrangerer vi Månedens tur. På disse turene reiser vi til et annet turutgangspunkt. Vi bruker gjerne to timer på turen, eksklusiv reise og spisepause. Husk å ta med reisekort, drikke og matpakke når vi skal raste underveis. Vanlige nærturer går i turområdene rundt Ammerud.  Denne sesongen arrangeres det også Nærtur pluss. Dette er turer som kan vare ca. tre timer (+/-). Dersom været er dårlig blir det vanlig nærtur. På alle turene er det gjerne en matpause underveis, så ta med drikke og matpakke.  Her finner du oversikt over vårens turprogram.

Turene er i regi av prosjektet "Aktiv i 100", som har til hensikt å få flere folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærmiljø av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgruppene.

Nærtur på Ammerud - Månedens tur til Harald Grandes hytte

Månedens tur: Månedens tur går til Harald Grandes hytte. Harald Grande (1927-2017) var en av mange enslige som bygget seg hytte i marka etter krigen, da boligpolitikken i etterkrigsårene favoriserte ...