Avlyst Nærtur på Ammerud - Månedens tur til Ole Høilands Hule

Fellestur

Dato
31. mars kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Aktivi100
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Ole Høiland (1797-1848) vokste opp i fattige kår og utviklet etterhvert en egen teft for å kombinere kriminelle handlinger med folkelig sympati. Han er kjent for en rekke innbrudd, men klarte stadig å rømme/lure seg ut fra fengsel. Han skal ha hatt flere ulike gjemmesteder da han rømte fra fangenskap, men i denne hula ble det funnet spor etter Høiland med et ransutbytte fra Norges Bank. Vi tar turen hit og går på stier og turveier rundt Årvollåsen. Ta med mat og drikke.

Transport: Buss 31 fra Ammerud (Trondheimsveien) klokka 11:02 til Tonsenhagen skole.

Ta på gode sko og klær etter vær. Ta også gjerne med deg en venn. Det er plass til alle på tur.

 

Generell informasjon om nærturene:

Oppmøte på Ammerud T-banestasjon tirsdager klokka 11:00. Siste tirsdag i måneden arrangerer vi Månedens tur. På disse turene reiser vi til et annet turutgangspunkt. Vi bruker gjerne to timer på turen, eksklusiv reise og spisepause. Husk å ta med reisekort, drikke og matpakke når vi skal raste underveis. Vanlige nærturer går i turområdene rundt Ammerud.  Denne sesongen arrangeres det også Nærtur pluss. Dette er turer som kan vare ca. tre timer (+/-). Dersom været er dårlig blir det vanlig nærtur. På alle turene er det gjerne en matpause underveis, så ta med drikke og matpakke.  Her finner du oversikt over vårens turprogram.

Turene er i regi av prosjektet "Aktiv i 100", som har til hensikt å få flere folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærmiljø av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgruppene.

Nærtur på Ammerud - Månedens tur til Ole Høilands Hule

Ole Høiland (1797-1848) vokste opp i fattige kår og utviklet etterhvert en egen teft for å kombinere kriminelle handlinger med folkelig sympati. Han er kjent for en rekke innbrudd, men ...